15.01.2020 00:10

CSM Târgoviște, implicată în alt scandal

CSM Târgoviște, implicată în alt scandal
Galerie foto

❚ Echipa locală de volei ocupă locul 4 în Divizia A1, sub așteptări, în condițiile în care una dintre cele mai bune formații din țară, CSM București, nu a fost implicată în această ediție de campionat ❚ Primul test mai serios va fi la începutul lunii februarie, atunci când CSM va evolua pe terenul celor de la Dinamo București, echipă cu care se luptă pentru locul 3 ❚ Yao Li și Peiyan Chan au evoluat pentru Guangdong, după ce ar fi semnat cu CSM Târgoviște, în partida cu Beijing din play-off, iar acum riscă o suspendare de până la doi ani ❚ „Noi am făcut toate demersurile pentru a obine vizele jucătoarelor. Nu am informații că ar fi jucat în China. Tot ce știu este faptul că sunt jucătoarele noastre și pot evolua pentru noi. Am făcut totul legal, în termen, CSM Târgoviște nu este în culpă”, a explicat Cristi Savu, președintele clubului, pentru gsp.ro

 

COSMIN SAVA

 


 

Primul meci oficial al anului 2020 pentru echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște se va disputa astăzi de la ora 14.00, la Cluj, întrun joc considerat pe teren propriu. Adversară este o echipă modestă a Diviziei A1, Universitatea, care ocupă locul 9, reușind doar trei victorii din 11 partide. CSM Târgoviște ocupă locul 4, sub așteptări, în condițiile în care una dintre cele mai bune formații din țară, CSM București, nu a fost implicată în această ediție de campionat. Echipa lui Dragan Nesic a câștigat opt din cele zece meciuri disputate până acum, are 22 de puncte, la cinci în spatele formației care ocupă ultima treaptă a podiumului, Dinamo București. Formația târgovișteană are o perioadă accesibilă în acest început de an, în care poate obține puncte importante, ținând cont că în afară de Universitatea Cluj, în următoarele partide adversare vor fi Rapid București, Medgidia sau Voluntari, toate echipe din partea de jos a clasamentului. Primul test mai serios va fi la începutul lunii februarie, atunci când CSM va evolua pe terenul celor de la Dinamo București, echipă cu care se luptă pentru locul 3.

Probleme cu jucătoarele transferate

CSM Târgoviște a transferat trei jucătoare: Yao Li și Peiyan Chan, ambele de la Guangdong Evergrande, locul 4 din China, una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, dar și pe sârboaica Teodora Pusic. În schimb, Katarina Vukomanovic (Serbia), Elena Litovchenko (Rusia) și Ana Starcevic (Croația) nu mai aparțin de echipa târgovi șteană. Deși ar fi reprezentat o lovitură importantă, transferul celor două jucătoare din China implică clubul târgovi ștean într-un nou scandal. Yao Li și Peiyan Chan au evoluat pentru Guangdong, după ce ar fi semnat cu CSM Târgoviște, în partida cu Beijing din play-off, iar acum riscă o suspendare de până la doi ani. „Noi am făcut toate demersurile pentru a obine vizele jucătoarelor. Nu am informații că ar fi jucat în China. Tot ce știu este faptul că sunt jucătoarele noastre și pot evolua pentru noi. Am făcut totul legal, în termen, CSM Târgoviște nu este în culpă”, a explicat Cristi Savu, președintele clubului, pentru gsp.ro.