22.02.2021 12:15

CSM Târgoviște, eliminată din Cupa României

CSM Târgoviște, eliminată din Cupa României
Galerie foto

❚ Acceptată direct sferturile de finală, CSM Târgoviște a început ezitant, pierzând primul set cu Belor Galați, un alt adversar de categorie ușoară. A urmat o revenire logică, cu trei seturi adjudecate și calificarea în semifinale ❚ Duelul din semifinale a fost dominat de Alba Blaj, care s-a impus meritat și destul de ușor, în patru acte. O eliminare dureroasă pentru CSM Târgoviște, care mai ratează un trofeu în acest sezon, după ce a visat inclusiv la CEV Cup ❚ Marile eșecuri atrag și multe reproșuri, iar valul critic lovește în asemenea momente în direcția antrenorului. Ba că a greșit tactica, ba că nu a nimerit schimbările, ba că echipa a eșuat fizic, ba că nu se ridică la nivelul lotului ❚ La nivelul investițional din acest sezon, Dragan e obligat să conducă echipa către trofee. Până acum a ratat două, iar asta nu-l avantajează. Va fi, oare, sacrificat?

 

COSTIN MIHAI


Parcurgând lotul echipei de volei a Clubului Sportiv Municipal, realizezi nu doar că este cel mai puternic din României, e cel bun din câte au fost vreodată la Târgoviște. Nu întâmplător s-a pătruns în CEV Cup până în faza sferturilor de finală, iar în campionat s-a reușit o serie de 14 victorii consecutive. Tocmai când mașinăria de volei a urbei părea că prinde viteză către trofeele mult dorite și un event de vis, au început să cedeze din piese. Mare a fost șocul eșecului de la Lugoj, în campionat, 2-3 cu modesta echipa locală. Un foc de avertisment pentru turneul de la Cluj, rezervat Cupei României, unde echipa lui Dragan Nesic pornea ca favorită principală. Numai că, au rămas în cursa pentru trofeu Volei Alba Blaj și Dinamo București.

A rămas doar campionatul...

Acceptată direct sferturile de finală, CSM Târgoviște a început ezitant, pierzând primul set cu Belor Galați (24-26), un alt adversar de categorie ușoară. A urmat o revenire logică, cu trei seturi adjudecate (25-17, 25-17, 25-10) și calificarea în semifinale, însă ,,Portocala Mecanică” gâfâia, înaintea duelului șoc cu Volei Alba Blaj. Unul dominat de formația campioană, care s-a impus meritat și destul de ușor, în patru acte (25-17, 25-22, 23-25, 25-18). O eliminare dureroasă pentru CSM Târgoviște, care mai ratează un trofeu în acest sezon, după ce a visat inclusiv la CEV Cup. Rămâne în cursă doar pentru titlul de campioană, unde împarte primele poziții cu Blaj. Va fi greu, dar nu imposibil. A pierdut Drăgan vestiarul? Marile eșecuri atrag și multe reproșuri, iar valul critic lovește în asemenea momente în direcția antrenorului. Ba că a greșit tactica, ba că nu a nimerit schimbările, ba că echipa a eșuat fizic, ba că nu se ridică la nivelul lotului. Sunt opinii și opinii, însă noi vom reda doar un fragment din comentariul destul de dur postat pe pagina de Facebook a clubului de jurnalistul Petruț Dumitru. ,,Meci pierdut de antrenor. Neasumat, ca de fiecare dată... Iar costumații din conducere se uită la el ca la Sfinx, pentru că nu pricep nimic din jocul ăsta, pentru ei contează doar cine dă gol și îl iau în brațe nejustificat”. Subiectul Nesic la CSM Târgoviște este unul complex, cu bile albe și bile negre în dreptul antrenorului sârb. Ideea e că, la nivelul investițional din acest sezon, Dragan e obligat să conducă echipa către trofee. Până acum a ratat două, iar asta nu-l avantajează. Va fi, oare, sacrificat? Delicat moment!

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 1-3 (17- 25, 22-25, 25-23, 18-25)

Târgoviște: A. Casanova 25, G. Dimitrova 11, I. Trushkina 10, A. Trică 5, L. Meyer 4, D. Sobolska 3, R. Buterez 2, D. Calotă 1, T. Pusic (l), M. Pamfil (l). Antrenor: Dragan Nesic. Blaj: M. Aleksic 17, B. Milenkovic 16, I. Baciu 15, I. Malkova 12, B. Markovic 10, A. Antonijevic 7, R. Scott 2, A. Spasevic (l), P. Silvija (l). Antrenor: Darko Zakoc.