05.10.2020 00:10

CSM Târgoviște continuă competiția

CSM Târgoviște continuă competiția
Galerie foto

❚ În ultima clipă și cu emoții de moarte, FIBA să mai îngăduie echipa de baschet în competiția internă. Punctul forte a fost apărătorul clubului, care a găsit argumente să convingă forul internațional că CSM Târgoviște mai merită o șansă, timp în care își va stinge datoriile și litigiile ❚ Echipa de baschet antrenată de Cătălin Tănase a scăpat încă o dată de ghilotina desființării, însă tot cu tinichele de coadă. Rămâne interdicția la transferuri internaționale și continuă chinul de a lupta într-o competiție cu șanse inegale ❚ Ancuța Stoenescu, Gabi Irimia, Alina Savu Chivu, Daiana Tănase, Alexandra Ghiță și Evelina Petrof, care au așteptat un răspuns până în ultima clipă, refuzând alte oferte. Li se vor alătura Tunde Kilin și Teodora Neagu ❚ Fetele ar fi trebuit să reia pregătirile încă de la 1 septembrie, au pierdut o lună de antrenamente, de salariu, și probabil ani din viață, într-o chinuitoare așteptare


COSTIN MIHAI

 


 

În ultima clipă și cu emoții de moarte, CSM Târgoviște a convins FIBA să mai îngăduie încă o dată echipa de baschet în competiția internă. De fapt, punctul forte a fost apărătorul clubului, care a găsit argumente să convingă forul internațional că CSM Târgoviște mai merită o șansă, timp în care își va stinge datoriile și litigiile. Că va fi așa, că nu va fi așa, echipa de baschet antrenată de Cătălin Tănase a scăpat încă o dată de ghilotina desființării, însă tot cu tinichele de coadă. Rămâne interdicția la transferuri internaționale și continuă chinul de a lupta într-o competiție cu șanse inegale. Până la urmă, e important că baschetul nu moare la Târgoviște, la nivelul senioarelor. Dar și că răsfățatul voleiul nu rămâne singurul sport de echipă la CSM, club prezidat într-o notă de discreție absolută de Cristian Savu, un alt fin al city managerului Gabriel Boriga.

Pregătire pe repede înainte

Ne bucurăm, în primul rând, pentru jucătoarele- caracter. Ancuța Stoenescu, Gabi Irimia, Alina Savu Chivu, Daiana Tănase, Alexandra Ghiță și Evelina Petrof, care au așteptat un răspuns până în ultima clipă, refuzând alte oferte. Li se vor alătura Tunde Kilin și Teodora Neagu, care au ales să revină la Târgoviște, după un sezon petrecut la U Cluj. Larisa Toma s-a retras, iar Alexandra Robotin a ales să joace la Phoenix Constanța. Fetele ar fi trebuit să reia pregătirile încă de la 1 septembrie, au pierdut o lună de antrenamente, de salariu, și probabil ani din viață, într-o chinuitoare așteptare. Pe 28 octombrie vor debuta în Cupa României, iar peste aproximativ o lună în campionat. Pregătirea va fi pe repede înainte, antrenamentele în regim numeric de curtea școlii și cu mulți morcovi în loc de hârtie igienică, care să țină virusul departe de fete. Covid le mai trebuie, că și așa sunt foarte puține. Trebuie menționat că meciurile se vor juca în sistemul unor turnee, organizate prin rotație de echipele participante. Spre comparație, la volei totul decurge conform planului, cu un lot și un staff supraponderale, plus un buget amețitor. Cât o mai merge!