23.02.2018 21:41

"Crizantema de argint", la cea de-a XXII-a ediție


Galerie foto

Romanța ne unește


Primăria Muncipiului Târgoviște alături de Teatrul Municipal Tony Bulandra se implică în organizarea celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Concurs de Creație și Interpretare a Romanței „Crizantema de Argint”, ce are loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Chișinău, în zilele de 23, 24 și 25 februarie 2018.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, împreună cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și Primăria Municipiului Chișinău fac acest eveniment posibil an de an, iar cele două instituții târgoviștene asigură câteva dintre premiile ce se vor acorda la această ediție.

Din partea Târgoviștei se află la Chișinău directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”, ce are loc la Târgoviște de 50 de ani încoace: Alina Mavrodin Vasiliu - directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, la a cărei inițiativă cele două festivaluri surori, „Crizantema de aur” și „Crizantema de argint”, se desfășoară sub un motto comun, „Romanța ne unește”, sub care mari personalități ale muzicii se adună pentru un regal al portativului și al tradiției în acest an dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Îi urăm „Crizantemei de Argint” să ajungă să dubleze numărul ediției actuale... deci viață lungă Romanței, sărbătorită de romantici, și nu numai, în preajma și în ziua de Dragobete!