08.10.2021 00:11

Criza politică poate amplifica și mai mult criza economică, socială, sanitară

Criza politică poate amplifica și mai mult criza economică, socială, sanitară
Galerie foto

*„Deocamdată există acest guvern interimar care are toate prerogativele, mai puțin una, foarte importantă, într-un fel, nu poate să dea ordonanțe de urgență”

 

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran recunoaște că actuala criză politică în care se află  țara în momentul de față, cu un Guvern interimar, cu explozia prețurilor la utilități, dar și cu o pandemie  care nu mai poate fi stăpânită, va amplifica și mai mult criza economică și socială, mai ales dacă nu există unitate și  înțelegere în Parlamentul României.

„Într-adevăr criza politică, într-un fel, împietează rezolvarea problemelor, cu toate că nu putem să venim cu motivația că dacă a picat Guvernul și nu se pot rezolva niște probleme. Deocamdată există acest guvern interimar care are toate prerogativele, mai puțin una, foarte importantă, într-un fel, nu poate să dea ordonanțe de urgență.

În momentul în care există probleme și nu se poate merge cu o lege foarte rapid în Parlament, într-adevăr, atunci putem spune că afectează bunul mers al economiei și al problemelor sociale, dar dacă va exista înțelegere la nivel de Parlament și va trece repede orice lege care este absolut necesară pentru bunul mers al acestor probleme nu putem spune că afectează această criză.

Însă, în esență,  întotdeauna, un Guvern interimar  și o instabilitate politică se reflectă în mod negativ, pentru că de multe ori inclusiv cursul valutar este influiențat de o astfel de instabilitate”, ne-a declarat președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

Violeta Stanciu