27.09.2022 00:16

Criză de oțelari la COS Târgoviște

Criză de oțelari la COS Târgoviște
Galerie foto

*„Nu avem oțelari! Știm asta! Este semnalul de alarmă pe care l-am tras încă de la început, că dacă ne pleacă oțelarii nu o să mai avem oțelari”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu

 

Violeta Stanciu


La Combinatul de Oțeluri Târgoviște, partea funcțională a acestuia care a fost preluată de Beltrame, încă se fac recrutări de personal! Președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu ne-a declarat că ceea ce a anticipat în urmă cu ceva timp s-a adeverit, din păcate.

Oțelarii sunt greu de găsit, pentru că cei mai mulți s-au pensionat, iar ceilalți nu vor să se mai întoarcă înapoi având în vedere necazurile pe care le-au îndurat în trecutul nu prea îndepărtat... Un licăr de speranță totuși există la COS Târgoviște, pentru că s-au făcut oferte avantajoase de salarizare pentru cei care vor fi recrutați pentru Oțelărie.

„Cuptorul de la Oțelăria Electrică nu a plecat, și noi așteptăm să-l vedem că fumegă. Va fi un mare consumator de energie electrică acel cuptor. Până vor face dânșii un parc de fotovoltaice care să asigure o parte din energie înseamnă cinci ani de zile. Deocamdată noi trebuie să consumăm energie ca să putem produce oțel acolo... Dacă ar fi luat-o statul, când oamenii erau în șomaj tehnic, a doua zi plecam cu ea, acum e destul de complicat... pentru că s-au pierdut oamenii. La COST încă se fac recrutări de personal. Oamenii care au plecat... unii s-au pensionat, alții nu se mai întorc, văd că au fost de acord să dea niște salarii mai mari, pentru că nu venea nici naiba pe salariile pe care le dădeau... Au făcut oferte pentru cei care vor să-i recruteze pentru Oțelărie și știm că încă așteaptă să aibă suficient personal. Nu avem oțelari! Știm asta! Este semnalul de alarmă pe care l-am tras încă de la început, că dacă ne pleacă oțelarii nu o să mai avem oțelari”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.