08.06.2017 00:25

Criză de medici stomatologi în județ

Criză de medici stomatologi în județ
Galerie foto

❚ 30 de comune din totalul de 89 nu au medic stomatolog ❚ În Dâmbovița îți desfășoară activitatea 201 medici de medicină dentară, unui medic revenindu-i în medie un număr de 2624 locuitori ❚ „Numărul mic al cabinetelor din zona rurală, raportat la cabinetele din urban, împiedică accesul populației rurale la acest tip de servicii și poate crea o reală dificultate în realizarea prevenției apariției cariilor dentare la copii”, a punctat directorul DSP Dâmbovița, dr. Sorin Stoica

VIOLETA STANCIU

 


 

La nivelul județului Dâmbovița, asistența medicală stomatologică este asigurată de 228 de structuri, respectiv cabinete medicale individuale de medicină dentară, unele având și puncte de lucru, SRL-uri și societăți civile medicale. Unele dintre acestea sunt în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări Sociale Dâmbovița, iar altele funcționează în sistem exclusiv privat. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, dr. Sorin Stoica, în aceste unități își desfășoară activitatea 201 medici de medicină dentară, unui medic revenindu-i în medie un număr de 2624 locuitori.

„Din totalul cabinetelor, 148 se află în mediul urban și doar 80 în mediul rural, în 52 de comune, ceea ce face ca 30 de comune, din totalul celor 82 ale județului, să fie lipsite de asistență medicală dentară. Numărul mic al cabinetelor din zona rurală, raportat la cabinetele din urban, împiedică accesul populației rurale la acest tip de servicii și poate crea o reală dificultate în realizarea prevenției apariției cariilor dentare la copii”, a punctat directorul DSP Dâmbovița, dr. Sorin Stoica.