22.06.2022 00:19

Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița

Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița
Galerie foto

*„Mulți medici fug de teama volumului mare de muncă, dar și al programului dificil, care este de 12 cu 24 de ore”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe

 

Lipsa medicilor le dă bătăi de cap conducătorilor Spitalului Județean din Târgoviște, mai ales la secția de Urgențe, de care medicii se feresc cel mai mult. Problema a devenit una națională, iar managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, crede că mulți medici fug de teama volumului mare de muncă, dar și al programului dificil, care este de 12 cu 24 de ore. Mai mult decât atât, staff-ul administrativ al Serviciului Județean de Ambulanță se teme pentru viitor, deoarece unii medici se apropie de vârsta pensionării și din spate nu vine nimic.

„Cu medicii stăm rău…în continuare. Avem două posturi vacante. Totodată, un medic se va pensiona curând pentru că are vârsta și problema noastră va fi și mai mare în ceea ce privește medicii. Avem în acest moment opt medici și facem tot posibilul să asigurăm doi pe tură, ceea ce nu este suficient. Fug pur și simplu de sistemul de urgențe medicii, peste tot, probabil din cauza volumului de muncă și al programului -  12 cu 24 de ore – ceea ce nu este ușor, dar poți face față la așa ceva. Acum se apropie și perioada concediilor, vom rămâne de multe ori cu un medic pe tură”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

Patru posturi vacante la SAJ Dâmbovița

Recent, au fost publicate pentru concurs patru posturi în cadrul SAJ Dâmbovița. Două sunt pentru asistenți medicali, unul de ambulanțier, iar altul de economist. Acestea vor fi ultimele angajări din anul în curs, deoarece, de la 1 iulie 2022, până la 31 decembrie 2022, angajările în mediul bugetar vor fi înghețate. Managerul unității medicale, Mihail Gheorghe, spune că singurul deficit este cel al numărului de medici, în rest, SAJ Dâmbovița are un personal suficient de mare încât să facă față solicitărilor.

„Noi avem 258 de posturi, dintre care patru vor rămâne neocupate. Ne-au rămas acele 22 de posturi care au fost introduse în perioada pandemiei. A fost organizat un examen pentru angajați, au luat toți nota minimă pentru promovare, respectiv 6. Mai avem în derulare două posturi pentru asistenți medicali și unul pentru ambulanțier. De asemenea, a mai fost scos la concurs un post de economist la serviciul de contabilitate. Deci avem în total patru posturi aflate în derulare. De la 1 iulie vor fi  suspendate angajările la stat, până la sfârșitul anului, dar dacă posturile respective au fost publicate înainte de 1 iulie, atunci procedurile vor fi duse la bun sfârșit. Ținând cont că ne-au rămas cele 22 de posturi din perioada stării de alertă, putem spune că ne-am echilibrat personalul, este o gură de oxigen pentru noi” , a mai completat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan Khalil