04.09.2015 00:14

Criză de consilieri juridici la Fisc

Criză de consilieri juridici la Fisc
Galerie foto

❚ Instituția are șase consilieri în cadrul Biroului Juridic care trebuie să facă față avalanșei de procese în instanță, ce sunt de ordinul miilor ❚ În condițiile în care Administrația Financiară Dâmbovița nu are nici servicii externalizate de asistență juridică, ar mai trebui minim doi consilieri juridici

VIOLETA STANCIU


Cei șase consilieri juridici din cadrul Biroului Juridic al Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița trebuie să facă față numărului mare de procese aflate pe rolul instanțelor de judecată, care este de ordinul miilor, la momentul actual. Directorul Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu, ne-a declarat că ar mai avea nevoie de cel puțin doi juriști, în condițiile în care instituția nu dispune de servicii externalizate de asistență juridică.

Chiar și în această situație, de deficit de personal, majoritatea proceselor sunt câștigate de AFP Dâmbovița.

„Avem procese de ordinul miilor. Majoritatea le câștigăm, iar cel care ne reprezintă în instanță este Biroul Juridic. Noi nu avem servicii externalizate, lucrăm cu ce avem aici, cu ce ne-a prins reorganizarea. Nu stăm foarte bine la Biroul Juridic, ar trebui să mai avem cel puțin doi consilieri juridici, care să meargă în instanță. Avem șase consilieri juridici, dar lucrează doar cinci și gândiți-vă că sunt mii de societății comerciale, nu mai vorbesc despre cei care sunt în afara insolvenței, și avem litigii cu ei pe tot felul de spețe - inspecție fiscală, sancțiuni contravenționale, executare silită etc”, ne-a precizat reprezentantul Fiscului dâmbovițean.