21.10.2014 00:16

Crescătorii de bovine primesc ajutoare tranzitorii

❚ Cuantumul pe cap de animal este de 300 lei

VIOLETA STANCIU


Crescătorii de bovine care au solicitat ajutoare naționale tranzitorii (mai puțin cei din zona defavorizată) trebuie să știe că s-a stabilit deja cuantumul pe cap de animal, care este de 300 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Dâmbovița, Oana Năstase, fermierii interesați să intre mai repede în posesia banilor pot apela la împrumuturi bancare, urmare a convențiilor încheiate de APIA cu aceste instituții de credit.

„Fermierul trebuie să vină la noi să solicite o adeverință prin care confirmăm că a depus cererea, cu numărul de animale solicitat și că nu are nereguli. Practic s-au încheiat controalele și nu sunt neconformități care să împiedice acordarea acestui credit. Cu adeverința respectivă fermierul merge la bancă și se acordă practic sprijinul în avans, urmând ca instituția bancară să-și recupereze creditul când APIA face plata acestui sprijin cuvenit fermierului”, a precizat Oana Năstase, purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița.