06.10.2021 00:14

Creșterea salariului minim, venită târziu!

Creșterea salariului minim, venită târziu!
Galerie foto

*„Ultimii pași care s-au făcut în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie și celelalte măsuri pe care ei le-au anunțat... au venit puțin prea târziu”

*„Seamănă puțin cu ce a făcut Ceaușescu  în momentul acelei mișcări revoluționare din România. Cam așa a semănat chestia asta cu salariul minim pe economie”

 

Guvernul a decis creșterea salariului minim pe economie cu 10,9% în 2022. Acesta va fi majorat la 2550 lei, de la 1 ianuarie 2022. În prezent salariul minim pe economie este de 2300 lei brut, astfel că angajații primesc un salariu minim net de 1386 lei. La un salariu brut de 2550 lei, un angajat va primi un salariu net de 1524 lei, ceea ce reprezintă o creștere netă de 138 lei. Liderul de sindicat din industria de Apărare, Constantin Bucuroiu aseamănă această majorare acordată în pripă de Guvernul Cîțu cu ceea ce a făcut Nicolae Ceaușescu spre sfârșitul anului 1989, în timpul revoltelor sociale, când mai promitea câțiva lei la salariu.

„În ceea ce privește ultimii pași care s-au făcut în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie și celelalte măsuri pe care ei le-au anunțat, zic eu că au venit puțin prea târziu. Seamănă puțin cu ce a făcut Ceaușescu  în momentul acelei mișcări revoluționare din România. Cam așa a semănat chestia asta cu salariul minim pe economie. Lucrul acesta trebuia să fie un lucru normal, trebuia să fie un lucru care se desfășura în această perioadă de timp prin negocieri directe tripartite, mă refer la sindicate-patronate –guvern și atunci ar fi acordat mai multă credibilitate Guvernului, ar fi acordat o notă de seriozitate. Lucrurile care se fac sub presiune nu întotdeauna sunt lucruri care exprimă și realitatea în ceea ce se întâmplă în momentul de cumpănă al unei guvernări. Noi așteptăm cu mare interes să vedem care aripă a PNL va ajunge să guverneze...”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

Violeta Stanciu