15.09.2022 00:16

Creșterea numărului de infecții respiratorii

Creșterea numărului de infecții respiratorii
Galerie foto

*Vaccinurile antigripale se lasă așteptate. Medicii de familie au comandat mai puține vaccinuri antigripale, pentru a nu fi nevoiți să plătească dozele care rămân, așa cum s-a întâmplat anul trecut!

 

Violeta Stanciu


 

Vaccinurile antigripale lipsesc momentan din cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbvița! La nivelul DSP Dâmbovița se centralizează în momentul de față solicitările venite din partea medicilor de familie cu necesarul de vaccinuri antigripale.

O problemă ridicată de președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu este medicii au fost nevoiți să comande un număr mai puțin de doze de vaccin antigripal din cauza faptului că anul trecut oamenii nu s-au mai imunizat antigripal, așa cum o făceau de obicei, motiv pentru care un număr important de vaccinuri nu s-au putut consuma. A existat și un inconvenient major în sensul că dozele rămase au fost imputate medicilor de familie.

,,De vaccinurile antigripale nu am auzit nimic, dar ne-au solicitat să trimitem, la sfârșitul lunii trecute, o situație, un necesar cu cine ar dori să se vaccineze. Anul trecut eu am rămas cu peste 40 de vaccinuri, ca niciodată, pentru că  întotdeauna făceam câte 200-300-400 de doze și tot mai era nevoie. Din această cauză acum am comandat mai puține doze pentru că vaccinul care nu se întrebuințează și ne rămâne, noi trebuie să-l plătim. Vaccinurile au venit anul trecut pe la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie,  pentru grupele de vârstă... Înainte veneau și prin noiembrie-decembrie”, ne-a declarat ieri reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

De la aceasta am aflat că au început să apară și infecțiile respiratorii, iar motivul este schimbarea vremii.

,,D-ul ministru ne-a anunțat că va fi un an gripal mai devreme și mai serios. Pe Covid se anunță o tulpină mai agresivă și mai contagioasă și dacă ați urmărit... a crescut și numărul de cazuri de Covid’’, a completat medicul de familie Ileana Dumitrescu.