16.05.2022 00:17

Creștere salarială cu... scântei la Automecanica

Creștere salarială cu... scântei la Automecanica
Galerie foto

*Sindicatul a rămas pe poziții și a obținut ceea ce și-a propus, ținând cont de inflația galopantă și de creșterea tuturor prețurilor

 

Negocierea la sânge care s-a purtat la Uzina Automecanica Moreni, pe creșterea salariilor cu 12%, s-a finalizat cu victoria sindicatului care a bătut palma cu conducerea societății pentru o majorare în două trepte, respectiv  7% de la 1 iunie și 5% începând cu 1 septembrie 2022. Discuțiile dintre cele două părți nu au fost deloc ușoare, însă un rol important în ducerea la bun sfârșit a acestor negocieri l-a avut secretarul de stat în Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, pentru că aceasta a insistat pe găsirea unei formule de înțelegere, astfel încât și angajații să fie mulțumiți.

„Având în vedere că erau două puncte foarte divergente, respectiv sindicatul care a cerut o creștere cu 12% începând cu data de 1 mai 2022 și conducerea care spunea că nu poate să aprobe decât 6,5% sub motivația că atât s-a prevăzut în buget și făceau trimitere la majorarea din luna ianuarie 2022 care deja depășea 6,5%, eu am rămas inflexibil la ceea ce au spus dumnealor despre buget. În industria de apărare în momentul de față nu putem vorbi de bugete serioase atâta timp cât ele nu sunt mobilizatoare. După discuții ample, d-na secretar de stat din ministerul Economiei, Daniela Nicolescu a spus că trebuie să găsim o formulă împăciuitoare în așa fel încât și oamenii să-și primească drepturile pentru că merită, pentru că ei nu sunt vinovați de ce se întâmplă. În final, le-am făcut ultima propunere, spunându-le că dacă nu o acceptă mă ridic și plec de la masă, respectiv creștere de 8% cu data de 1 iunie și 4% cu 1 septembrie, după care președintele Consiliului de Administrație a cerut sindicatului să fie de acord cu  7% de la 1 iunie și 5% cu 1 septembrie în așa fel încât să închidem cercul de creștere cu 12%, iar dacă îi mai punem și pe cei din ianuarie ajungem la 18%, care am ajuns la concluzia că într-adevăr poate fi acceptat. S-a bătut în cuie și urmează să semnăm documentul”, ne-a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu