06.12.2023 00:16

Creștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere

Creștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere
Galerie foto

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a adus în atenție o creștere a numărului de solicitări de urgență în luna octombrie 2023. Conform declarațiilor sale, unitatea a gestionat 5355 de solicitări, înregistrând o creștere de aproape 9% în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022, când au fost înregistrate 4918 de solicitări.

Mihail Gheorghe a subliniat că unul dintre principalele motive ale acestei creșteri este reprezentat de accidentele rutiere, cu precădere în zilele de sărbătoare. Numărul mare de accidente înregistrate ridică îngrijorări în privința siguranței rutiere, mai ales că există o tendință persistentă a unor șoferi de a ignora pericolele asociate conducerii sub influența alcoolului.

„În luna octombrie am înregistrat un total de 401 de accidente. Este adevărat că nu toate acestea au avut victime, dar acesta este numărul de cazuri în care am fost solicitați”, a precizat Mihail Gheorghe.

Astfel, managerul SAJ Dâmbovița a subliniat necesitatea conștientizării riscurilor și adoptării unui comportament responsabil în trafic. De asemenea, el a îndemnat conducătorii auto să fie precauți și să evite riscul de a deveni parte a statisticilor crescânde ale accidentelor rutiere.

În lumina acestei situații, echipajele SAJ Dâmbovița sunt pregătite să facă față numărului crescut de solicitări de urgență, iar Mihail Gheorghe a transmis un apel către comunitatea locală să sprijine eforturile acestora și să contribuie la prevenirea accidentelor rutiere prin adoptarea unei conduite responsabile în trafic.

 

 

Ștefan Khalil