23.12.2014 00:20

Crăciunul animalelor la Grădina Zoologică

Crăciunul animalelor la Grădina Zoologică
Galerie foto

❚ Un adevărat festin culinar pentru animale a fost pus la cale de… Moș Crăciun, ajutat zeci de copii ❚ Toți au privit fascinați cum maimuțele, leii, urșii sau tigrii aleg hrana proaspătă adusă de ei în cutii frumos ambalate

CORVIN DUMITRICĂ


Acțiune inedită ieri la Târgoviște! Moș Crăciun nu a venit cu daruri numai la copiii cuminți ci, așa cum a făcut-o în ultimii ani, el a trecut și pe la Grădina Zoologică. A venit încărcat cu fructe, legume, dulciuri, pește și carne, toate proaspete și frumos ambalate. Cadourile au fost așezate în cuști de Moș Crăciun ajutat de copii, care au privit fascinați cum animalele desfac cutiile și mănâncă. „Sigur o să le placă tot ce le-am adus. Am văzut eu la desene animate că maimuțele preferă bananele”, ne-au declarat încântați copiii, „ajutoare” ale Moșului.

Maimuțele, tigrii, urșii, leii sau pescărușii au fost printre cele mai fericite la vederea cutiilor pline de bunătăți. Animalele au profitat de temperaturile ridicate și s-au desfătat cu hrana primită. Îngrijitorii spun că în perioada rece acordă o mai mare atenție „chiriașilor” de la zoo, animalele având nevoie de multe vitamine.

Directorul Grădinii Zoologice Târgoviște, Florentina Pârvulescu, ne-a declarat: „E un festin culinar, în funcție de specie, se vor primi fructe, legume, platouri cu prăjituri, carne sau pește (pentru pescăruși, de exemplu).Toate sunt ambalate în mod festiv, cu multă pasiune, de angajații Grădinii Zoologice”.

Cel mai bine se simt în acestă perioada urșii, zimbrul sau caprele de munte. Maimuțele, leii sau tigrii nu ies din cuști decât atunci când primesc hrană și sunt o bucurie pentru vizitatorii așteptați zilele acestea de vacanță la Grădina Zoo din Târgoviște. Acțiunea de ieri a fost organizată în colaborare cu Primăria Târgoviște.