09.01.2019 00:09

Cornel Cornea și Gigel Stan doresc condiții mai bune pentru sportivi

Cornel Cornea și Gigel Stan doresc condiții mai bune pentru sportivi
Galerie foto

❚ Cei doi antrenori își doresc condiții mai bune pentru sportivii pe care îi pregătesc și spun că rezultatele ar fi cu mult mai bune, dacă s-ar acorda mai multă atenție sporturilor individuale ❚ „Sportul dâmbovițean trebuie regândit, iar la CSM trebuie adus un director din sporturile individuale, trebuie să facem ceva și pentru acești sportivi. Mă interesează ca sportivele mele să fie pe linia de plutire, să poată să trăiască, să le dea și lor 2.000 de lei pe lună și o să vezi că apoi o să ai rezultate”, a spus Cornel Cornea ❚ „Cum să le spun mereu sportivilor că nu pot să primească indemnizații? Ne pleacă valorile, neam săturat, sunt epuizat. Ne pleacă juniorii, campionii noștri. Din cei pe care îi avem acum, nu au cum să nu ajungă la Olimpiadă dintre ei, trebuie doar susținuți corect. Trebuie să rămână aici, să ne ajute în societate”, a reclamat și Gheorghe Stan

 

COSMIN SAVA

 


 

Invitați la ultima ediție a emisiunii Sport Show, la Columna TV, maeștrii Cornel Cornea și Gheorghe Stan au discutat despre problemele din sporturile individuale dâmbovițene, insuficient susținute la nivelul performanțelor obținute. Ambii antrenori își doresc condiții mai bune pentru sportivii pe care îi pregătesc și spun că rezultatele ar fi cu mult mai bune, dacă s-ar acorda mai multă atenție sporturilor individuale.

Cornea: „Mai marii județului sunt deranjați de rezultate”

Maestrul Cornea a discutat deschis, așa cum îl cunoaștem, și a semnalat faptul că rezultatele obținute de sportivii pe care îi antrenează au deranjat anumiți oameni. El crede că luptele ar trebui sprijinite mai mult, iar acest lucru ar fi posibil dacă ar exista o secție activă la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. „Eu am făcut demersurile necesare, alături de Andrei Păunescu, pentru că el a fost inițiatorul ca CSM Târgoviște să aibă și secție de lupte, dar totul a rămas la nivel de neștiință. Dacă postul de președinte va fi scos la concurs, așteptăm noul conducător, poate vine unul care vrea să schimbe ceva. Trebuie să facem ceva pentru eforturile pe care le depun luptătoarele noastre, chiar și băieții. La Gala Sportului Dâmbovițean, domnul director Claudiu Mănescu a omis sau nu a vrut să spună că echipa de lupte juniori II a CS Târgoviște a fost medaliată cu bronz la Naționalele pe echipe. Mai marii județului sunt deranjați de rezultate, de faptul că eu nu am ocolișuri. Oamenii se feresc și adevărul doare. E dureros că la nivel de seniori, de exemplu Georgiana Filip, care are copil, are familie, ea e profesor, iar CS Târgoviște nu poate să-i ofere decât 600 de lei, ca indemnizație de efort. Își face și ea calcule cu ce are în familie, iar la un moment dat nu mai sunt bani. Până la urmă, ea e un caz fericit, pentru că e și profesor”.

„La CSM Târgoviște trebuie adus un director de la sporturile individuale”

„Nu mai vorbim de Diana Vlăsceanu și Maria Cioclea, care au venit din Poiana Brașov și la Gala nu au primit nici cât au dat pe drum. Sportivii de la individuale și olimpice sunt extrem de educați și de modești în ceea ce privesc drepturile și ce ar trebui să primească. Sportul dâmbovițean trebuie regândit, la CSM trebuie adus un om din sporturile individuale, care să îi facă să înțeleagă că pentru a ajunge la Mondiale și Olimpiade, trebuie să facem ceva și pentru acești sportivi. Mă interesează ca sportivele mele să fie pe linia de plutire, să poată să trăiască, să le dea și lor 2.000 de lei pe lună și o să vezi că apoi o să ai rezultate. Se poate, dar cei care ne conduc, trebuie lucrat la concepția lor. Nu o să mă retrag dintr-o dată, tot timpul voi fi acolo. Ultima discuție pe care am avut-o cu președintele interimar de la CSM, m-a întrebat dacă le dă drumul Cătălin Tănase acestor fete, am plecat acasă după această întrebare. Cătălin își dorește ca aceste sportive să ajungă bine. Din curiozitate am discutat și cu Cătălin, a fost foarte deschis”, a transmis maestrul Cornel Cornea.

Stan: „Ne-am săturat să ne plece sportivii”

Gheorghe Stan a atras din nou atenția asupra faptului că pugiliștii pleacă atunci când trebuie să facă pasul la seniori, nemulțumiti de condițiile oferite. Acesta este convins că rezultatele ar fi mult mai bune, dacă boxul ar fi susținut așa cum trebuie de cei abilitați. „Cum să le spun mereu sportivilor că nu pot să primească indemnizații? Trebuie să duc sportivii într-o anumită zonă de efort, e greu, poate să le vină rău. Singurul om care a avut o strategie e domnul Ciprian Prisăcaru. Ne pleacă valorile, din anii 90, ne-am săturat, sunt epuizat. Ne pleacă juniorii, campionii noștri. Noi îi educăm, știți din ce medii provin, e o muncă imensă, dar satisfacția e foarte mare când iese campion și e educat. I-am învățat că munca nu e rușinoasă, iar ei muncesc, fac și sport de performanță, nu ne fac de râs. Din cei pe care îi avem acum, nu au cum să nu ajungă la Olimpiadă dintre ei, trebuie doar susținuți corect. Trebuie să rămână aici, să ne ajute în societate. Pe vremea asta, Andrei Luca merge și spală la mașini. O să auziți în continuare de valoarea lui. Dumnezeu ne-a ajutat să nu avem incidente grave până acum, am avut greu evaluări medicale, dar și asigurări. Ei dacă nu au asigurare, e grav, am avut cazuri în care și-au rupt maxilarul sau mâna. Suntem luptători, când am un model, îl văd pe domnul Cornea cum muncește, îmi dă energie, mă bucur din suflet, mă mai uit la antrenamentele conduse de dânsul, cum abordează, ce exerciții folosește”, a spus Gheorghe Stan.