28.06.2017 00:10

Cornel Cornea a dovedit că poate fi și un director performant

Cornel Cornea a dovedit că poate fi și un director performant
Galerie foto

* „Noi suntem chiriașii unui turc, care ne putea arunca oricând în stradă. E neplăcut să stai tot timpul cu teama că a doua zi e posibil să nu mai ai un sediu unde să activezi. Prin mutarea la Polivalentă, se va rezolva una din problemele importante ale clubului”

* „Autoritățile locale și Curtea de Conturi au somat ministerul, care este proprietar, să se implice în reabilitarea sălii de lupte și box. Noi am estimat cheltuieli de 1.500.000 lei, iar ministerul a alocat deja 50.000 lei, pentru a realiza un studiu de fezabilitate”

* „Eram printre ultimele cluburi din țară cu microbuz, dar fără șofer. Am reușit să prind un post în statul de funcții, am organizat concurs și am angajat deja pe cineva. Necazul e că microbuzul nu pornește, asta pentru că nefiind folosit atâta vreme, bateriile au probleme”

* „Nu-l cunosc pe Alexandru Badea, însă îl apreciez pentru faptul că a luat concursul organizat de minister, obținând calificative mari atât la proba scrisă, cât și la interviu. Eu îi urez succes și sper să reușească lucruri importante la Clubul Sportiv Târgoviște”

COSTIN MIHAI


 

Cornel Cornea petrece ultimele zile ca director al Clubului Sportiv Târgoviște, funcție ce va fi preluată de Alexandru Badea. Maestrul luptelor a vorbit pe larg la Sport Show, pe Columna TV, despre perioada de zece luni petrecută la conducerea clubului de pe Str. Câmpulung, care se va transfera cu sediul la Sala Sporturilor. „Noi suntem chiriașii unui turc, care ne putea arunca oricând în stradă. E neplăcut să stai tot timpul cu teama că a doua zi e posibil să nu mai ai un sediu unde să activezi. Prin mutarea la Polivalentă, se va rezolva una din problemele importante ale clubului”. CS Târgoviște se va transfera cu sediul în spațiul unde a activat vreme de mulți ani Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița.

Se mișcă lucrurile în direcția sălii de lupte și box

Cornel Cornea s-a implicat pe un subiect și mai complicat, sala de lupte și box de pe Str. Maior Brezișeanu, care zace în paragină de foarte mulți ani. „Aici am avut sprijinul autorităților locale, dar și al Curții de Conturi, care au somat ministerul, care este proprietar, să se implice în reabilitarea sălii, unde se vor practica lupte, box, judo și karate. Locația este una excelentă, ținând cont că este poziționată în zona centrală a orașului, în vecinătatea căminului Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, care dispune și de o cantină. Aici se poate realiza un complex sportiv extraordinar. Noi am estimat cheltuieli de 1.500.000 lei, iar ministerul a alocat deja 50.000 lei, pentru a realiza un studiu de fezabilitate. Chiar dacă mi-am atras antipatii cu acest demers, m-am implicat foarte mult, pentru că CS Târgoviște are doar rezultate, nu și condiții”.

După doi ani, microbuzul clubului va avea și șofer

După mai bine de doi ani în care a zăcut nefolosit în curtea clubului, microbuzul oferit de minister va deveni funcțional în perioada următoare. „Eram printre ultimele cluburi din țară cu microbuz, dar fără șofer. Am reușit să prind un post în statul de funcții, am organizat concurs și am angajat deja pe cineva. Necazul e că microbuzul nu pornește, asta pentru că nefiind folosit atâta vreme, bateriile au probleme. Mai sunt de făcut și anumite modificări, însă e important că acum avem și un șofer angajat. Microbuzul este de 16 locuri, excelent pentru club. În acest fel, nu vor mai fi expuși riscurilor nici antrenorii, care erau nevoiți să conducă ei la competiții Dacia Papuc de șase locuri a clubului”, a mai spus Cornea.

Secție de natație coordonată de Georgiana Tzitzeclis

Cornel Cornea a organizat la finalul anului trecut și o gală a clubului, pentru ca între timp să activeze și o secție de natație, cu Georgiana Tzitzeclis în calitate de antrenor. Ar mai avea o dorință înainte să părăsească poziția de director, ca cei mai buni cinci sportivi de la fiecare secție să fie evaluați medical în cel mai mic detaliu. Antrenorul de lupte speră ca noul director, Alexandru Badea, să-i continue proiectele dacă va considera necesar și se arată dispus să sprijine, în situația în care i se va solicita acest lucru. „Nu-l cunosc pe Alexandru Badea, însă îl apreciez pentru faptul că a luat concursul organizat de minister, obținând calificative mari atât la proba scrisă, cât și la interviu. Eu îi urez succes și sper să reușească lucruri importante la Clubul Sportiv Târgoviște. Am înțeles că vine din învățământ, unde a renunțat la postul de director adjunct, pierzând 1.000 lei la salariu”.

Maria Cioclea luptă la Europenele de Juniori de la Dortmund

Antrenorul dâmbovițean al ultimilor ani, Cornel Cornea a atins și punctele sensibile ale sportului, unde sunt și multe greutăți. Pe lângă problemele de infrastructură și mai importante sunt cele financiare. Antrenorii sunt plătiți modest, iar sportivii sunt norocoși dacă încasează lunar câteva sute de lei, sub forma unor indemnizații. În aceste condiții, nu prea mai există interes pentru profesia de antrenor, iar sportivii abandonează la vârsta majoratului ori sunt tentați să se transfere la cluburi mai atractive financiar. Altfel, Maria Cioclea va concura în premieră la un Campionat European de Lupte rezervat junioarelor, la Dortmund, de unde Cornel Cornea se așteaptă să se întoarcă medaliată. „Din păcate, Maria nu și-a primit nici măcar drepturile legale pentru bronzul de la Mondiale, întrucât nu au fost bani”.