05.09.2018 00:20

Cooperativa Agricolă "Frumosul de Voinești" va livra fructe în supermarketuri

Cooperativa Agricolă
Galerie foto

*„Un contract este încheiat pentru o cantitate de fructe nelimitată, ceea ce este un lucru extraordinar, la un preț, spun eu, foarte bun. Al doilea contract este tot pentru o cantitate nelimitată de fructe, dar cu un alt supermarket”, spune primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț

 

Violeta Stanciu


 

Și-a văzut visul împlinit, dar după zece ani! Este cazul primarului comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, care s-a luptat ani de zile să pună pe picioare o cooperativă agricolă de producție în adevăratul înțeles al cuvântului care să vină în sprijinul pomicultorilor de pe Valea Dâmboviței.

Așa a prins viață, la Voinești, Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voinești” care, într-un timp relativ scurt, a înregistrat deja rezultate remarcabile. Primul pas important este faptul că a reușit să încheie contracte, cu două supermarketuri, pentru livrarea de fructe... în cantitate nelimitată.

„Cooperativa Agricolă  «Frumosul de Voinești» este lucrul pentru care mă zbat de zece ani de zile. Cu bucurie în suflet pot spune că această cooperativă, încetul cu încetul, își atinge obiectivul pentru care a fost înființată, dat fiind faptul că, prin Cooperativa Agricolă «Frumosul de Voinești» s-au încheiat deja două contracte de livrare fructe în supermarketuri. Un contract este încheiat pentru o cantitate de fructe nelimitată, ceea ce este un lucru extraordinar, la un preț, spun eu, foarte bun. Al doilea contract este tot pentru o cantitate nelimitată de fructe, dar cu un alt supermarket. Deci, încetul cu încetul, lucrurile vor intra în normalitate. Cooperativa a fost înființată anul trecut și are 35 de membrii fondatori, pe care îi apreciez foarte mult, pentru că din două în două duminici au ședință de adunare generală. Lucrurile se mișcă foarte bine și în acest sens. Deja, în primăvara acestui an, și-au cumpărat îngrășăminte naturale la un preț mult mai ieftin față de ce găsim pe piața din județ și chiar din România, fiindcă vă dați seama, fiind o cantitate însemnată, s-au făcut reduceri substanțiale. Și–au cumpărat și pesticide, prin cooperativă, la prețuri mai mici. Acum problema cea mai arzătoare este livrarea fructelor în supermarketuri, iar de la anul... lucrurile cu siguranță vor merge și mai bine. Se intenționează și construirea unui depozit cu atmosferă controlată, dar costurile aici sunt foarte mari. Însă sper ca, în următorii ani, când cooperativa se va pune pe picioare, să se poată realiza și acest deziderat”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.