18.11.2020 00:10

Continuă starea de instabilitate la AJF Dâmbovița

Continuă starea de instabilitate la AJF Dâmbovița
Galerie foto

❚ Comitetul Executiv a lălăit-o la prima ședință după decesul lui Emil Tudor, iar apoi a invocat stări de urgență, de alertă și o adresă a DSP, urmând să se mai întrunească pe 8 decembrie, probabil tot degeaba ❚ „Sincer, am zâmbit când am citit adresa venită de la acea asociație fotbalistică. Era așezată pe hârtie în așa fel, încât răspunsul nostru era evident”, au transmis sursele noastre din cadrul DSP Dâmbovița ❚ Trecut cu bine testul DSP, a venit și un acord telefonic, pe o consultare a președintelui AJF Prahova, Silviu Crângașu. Tras un pic în piept. Iar cazul a ajuns în atenția Federației Române de Fotbal, mai ales că președintele Răzvan Burleanu a solicitat în mod expres pe subiect respectarea regulamentului ❚ „Când cei de acolo m-au întrebat dacă pot organiza alegeri, în cazul în care nu a aprobat DSP organizarea, eu nu am știut că nu au convocat Adunarea Generală și nici cum au formulat ei adresa către DSP. Eu țineam Adunarea Generală 100%”, a comentat Crângașu

 

COSTIN MIHAI


Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a rămas fără președinte încă din prima parte a lunii octombrie, iar membrii afiliați nu-și vor alege anul acesta un nou conducător, chiar dacă regulamentul indică un termen maxim de interimat de 30 de zile. Comitetul Executiv a lălăit-o la prima ședință după decesul lui Emil Tudor, iar apoi a invocat stări de urgență, de alertă și o adresă a DSP, urmând să se mai întrunească pe 8 decembrie, probabil tot degeaba. E clar că nu se doresc alegeri la AJF Dâmbovița, concluzie întărită după ce i-am abordat chiar pe cei luați ca alibi de conducerea interimară a asociației. „Sincer, am zâmbit când am citit adresa venită de la acea asociație fotbalistică. Era așezată pe hârtie în așa fel, încât răspunsul nostru era evident. Probabil că și în cazul unei alte abordări, cu un plan elaborat al desfășurării evenimentului, poziția noastră ar fi fost aceeași pentru perioada stării de alertă, însă nu putem anticipa ce va fi după 9 decembrie”, au transmis sursele noastre din cadrul DSP Dâmbovița.

S-a sesizat și federația!

Trecut cu bine testul DSP, a venit și un acord telefonic, pe o consultare a președintelui AJF Prahova, Silviu Crângașu. Tras un pic în piept. Iar cazul a ajuns în atenția Federației Române de Fotbal, mai ales că președintele Răzvan Burleanu a solicitat în mod expres pe subiect respectarea regulamentului. „M-a sunat Gabi Bodescu (n.r. secretarul general adjunct al FRF) să mă întrebe cum văd eu situația de la Dâmbovița. Când cei de acolo mau întrebat dacă pot organiza alegeri, în cazul în care nu a aprobat DSP organizarea, eu nu am știut că nu au convocat Adunarea Generală și nici cum au formulat ei adresa către DSP. Eu țineam Adunarea Generală 100%. Acum a intrat în prerogativa medicului de familie evidența persoanelor infectate, care vin cu un document de acolo, vin și cu declarația pe propria răspundere, vin și cu triaj, le dai și mască, le sigilezi mâncarea, stau la distanță. Eu altceva nu înțeleg. Cum se pot organiza meciuri de juniori în Dâmbovița, fără testare, iar o Adunare Generală obligatorie prin statut, nu poate avea loc? Nu vorbesc prostii. S-a jucat un turneu de meciuri amicale, fără testare”.

„Nu stai să o freci, trebuie să intri în normalitate”

Silviu Crângașu atrage atenția asupra pericolului la care se expune AJF Dâmbovița, în condițiile în care nu organizează Adunarea Generală, pentru desemnarea unui nou președinte. „Deja au curs 5-6 zile de la ședința de Comitet Executiv, iar până pe 8 decembrie, la următoarea ședință, președintele interimar trebuie să inițieze convocarea membrilor afiliați și să facă toate demersurile necesare, pentru a obține aprobarea desfășurării Adunării Generale, cu respectarea prevederilor statutare. După 30 de zile, iar prelungești cu 30 de zile și intri în pericolul de a fi dezafiliat. Trebuie atrasă atenția, nu stai să o freci, mai ales că în perioada asta nu sunt competiții sau altceva de organizat. E obligatoriu să intrați în normalitate. Dacă cineva de acolo chiar nu dorește convocarea Adunării Generale, cluburile pot soma Comitetul Executiv să ia măsuri în acest sens, pentru că nu poți să stai pe instabilitate. Înaintezi către DSP o adresă, unde rogi să-ți fie comunicate condițiile și formalitățile care trebuie îndeplinite pentru a organiza Adunarea Generală de alegeri, impusă de statutul asociației”.

„Dacă se modifică protocolul, mâine pot să încep campionatul în Prahova”

„Haideți să vă spun cum am procedat eu la Prahova, în această toamnă. Am convocat membrii afiliați și am comunicat DSP măsurile pe care le iau. În aer liber, cu distanțare, cu triaj și asigurarea igienei. Le-am dat dezinfectanți, măști gratuite, sandvișuri sigilate, iar oamenii au stat civilizați în tribune la stadionul Conpet. Peste două săptămâni, la fel a făcut și federația. Eu vreau să-i convoc din nou la Prahova, pentru că am luat legătura cu o fabrică de teste rapide și, dacă se modifică protocolul, mâine pot să încep campionatul. Vreau să-i adun să-și pună inclusiv vizele, trebuie să fim pregătiți în orice moment pentru reluarea competiției”, a completat Stângaciu. Dacă se va continua în acest ritm, probabil că nu vor fi alegeri la AJF Dâmbovița nici în 2021. Asta, dacă nu intervine Federația Română de Fotbal, care poate merge până la dezafilierea asociației, pentru nerespectarea regulamentului. Într-un final, a fost convocat Comitetul de Urgență pentru vineri, subiect despre care vom scrie în ziarul de mâine.