26.09.2022 00:13

Continuă demersurile pentru modernizarea Stațiunii Peștera-Padina

Continuă demersurile pentru modernizarea Stațiunii Peștera-Padina
Galerie foto

*Parlamentarul PSD, Radu Popa a spus că Peștera-Padina ar putea fi un adevărat motor de dezvoltare turistic și economic pentru județul Dâmbovița, dacă zona ar fi valorificată la potențialul ei maxim

 

Stațiunea Peștera-Padina, în continuare în atenția autorităților județene! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunța spre sfârșitul lunii trecute că a fost finalizat PUZ-ul pentru Stațiunea Peștera-Padina și în curând se va face și avizarea. Parlamentarul PSD, Radu Popa, a vorbit în cadrul unei intervenții ale sale despre acest subiect.

Acesta a spus că Peștera-Padina ar putea fi un adevărat motor de dezvoltare turistic și economic pentru județul Dâmbovița, dacă zona ar fi valorificată la potențialul ei maxim. Popa a mai transmis că a fost recent la Padina, cu președintele CJD, Corneliu Ștefan, pentru o întâlnire de lucru, în care s-au discutat mai multe detalii tehnice, iar în curând, președintele CJD va face publice și rezultatele acestei întruniri.

„Am mai spus-o și în alte intervenții ale mele, o spun și acum,  zona montană poate să devină un motor de dezvoltare pentru județ. Dâmbovița beneficiază de acest colț de rai care este Padina-Peștera. Recent, am fost acolo cu președintele CJD, Corneliu Ștefan, a fost o întâlnire tehnică tot în vederea găsirii unor soluții pe fonduri europene pentru dezvoltarea județului și m-am bucurat că argumentele lui au câștigat în discuțiile cu mai mulți președinți de consilii județene și cu cei de la ADR Sud Muntenia. Urmează să anunțe Corneliu Ștefan rezultatele acestei întâlniri. Mă întrebam doar, de ce oare de 20 de ani, nu am găsit o firmă din Austria, pentru că Austria e recunoscută pentru minunile pe care le-a făcut în zona montană și să ne ajute și pe noi să găsim soluții tehnice prin care să dezvoltăm zona aceasta. Puteam să spunem doar atât, noi punem la dispoziție pământul, iar ei să vină cu firmele care vor să investească în România. 100% sunt firme din Austria, din Elveția, din Italia, din Franța, din zonele lor de munte care vor să vină în România”, a transmis Radu Popa, deputat PSD.

 

 

Ștefan Khalil