29.07.2015 00:24

Contestația DNA în cazul Rarinca, admisă în principiu

Curtea de Apel București a decis că este admisibilă în principiu judecarea contestației prin care DNA solicită anularea deciziei de achitare în cazul Marianei Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu.

De asemenea, judecătorii au admis și o cerere a DNA de preschimbare a termenului de judecată, urmând ca această contestație să fie judecată pe fond în luna august, după ce anterior termenul fusese stabilit pentru 2 septembrie. DNA a depus la Curtea de Apel București o contestație în care invocă faptul că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca, ar fi fost incompatibilă, deoarece nu ar fi fost imparțială la judecarea dosarului.

DNA consideră că judecătoarea s-a antepronunțat și că avea deja formată convingerea cu privire la soluția pe care intenționa să o dispună în cauză. Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost achitată pe 21 mai de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița