30.01.2023 00:18

Construcția noului stadion din Târgoviște intră în acțiune

Construcția noului stadion din Târgoviște intră în acțiune
Galerie foto

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, s-a întâlnit în data de 27 ianuarie 2023, la sediul instituției, cu reprezentanții firmelor de proiectare și construcție, ce au fost contractate în cadrul proiectului care urmărește construcția unui stadion nou, cu 12.000 de locuri, în municipiul Târgoviște, în vecinătatea Dâmbovița Mall. Consiliul Județean Dâmbovița este beneficiarul acestei investiții, derulate prin Compania Națională de Investiții, iar întregul proiect are valoarea de aproximativ 271.000.000 de lei, contribuția financiară a CJD fiind de 25.000.000 lei.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Stadionul va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, peste 400 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț, vestiare jucători, atleți și arbitri, săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu control antidoping.

Întâlnirea cu reperezentanții cărora le-a fost atribuit contractul de proiectare și execuție de lucrări s-a încheiat cu o vizită  la amplasamentul noului stadion, la finalul căreia președintele CJD, Corneliu Ștefan, a declarat: „Am avut un dialog constructiv cu reprezentanții firmelor de proiectare și construcție a proiectului de realizare a noului stadion din zona Dâmbovița Mall. Mă bucur că am reușit să demarăm această investiție, care va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal. Noua construcție va fi un adevărat complex sportiv, iar prin realizarea acestui proiect major municipiul Târgoviște se va impune ca un centru important pentru desfășurarea activităților sportive de mare amploare”.