19.12.2014 00:15

Constantin Bucuroiu se retrage din Cartel Alfa Dâmbovița

Constantin Bucuroiu se retrage din Cartel Alfa Dâmbovița
Galerie foto

❚ Președintele din ultimii patru ani al filialei Dâmbovița, Constantin Bucuroiu, susține că nu se mai regăsește în politica sindicală dusă în județ și se va ocupa doar de problemele industriei de apărare în cadrul Federației „Solidaritatea Metal” ❚ Mai exact, Constantin Bucuroiu acuză că în județ „sunt discriminări” în ceea ce privește sindicatele componente ale Confederației: în timp ce COS Târgoviște sau Oțelinox sunt dezavantajate, sindicatul din cadrul Erdemir ar fi avantajat ❚ Odată cu Constantin Bucuroiu, se va retrage din Cartel Alfa Dâmbovița și Sindicatul „Dreptatea” de la Automecanica Moreni, al cărui lider este tot domnia sa

VIRGIL VOINESCU


Înaintea Adunării Generale de alegere a noii conduceri a Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa –Dâmbovița, liderul din ultimii patru ani al acestui organism sindical, Constantin Bucuroiu, și-a anunțat colegii, membri Biroului Executiv că se retrage din cursa pentru un nou mandat la conducerea filialei. Potrivit lui Constantin Bucuroiu, la momentul acesta, domnia sa nu se mai regăsește în politica sindicală dusă de filiala Dâmbovița.

„Relația mea cu Cartel Alfa Dâmbovița se întrerupe aici. Rămân și mă voi ocupa de problemele ce privesc industria de apărare în cadrul Federației «Solidaritatea Metal». Motivația mea este foarte, foarte simplă: nu mă mai regăsesc în politica sindicală dusă de filiala Dâmbovița a Cartel Alfa. Nu pot să fiu de acord cu foarte multe lucruri care s-au întâmplat în cadrul acestei filiale și atunci am considerat că este mai înțelept să întrerupem această colaborare”, ne-a declarat Constantin Bucuroiu.

Domnia sa a mai precizat că inclusiv Sindicatul „Dreptatea” din Automecanica Moreni, pe care îl conduce, se va retrage din Cartel Alfa Dâmbovița.

„Concret vorbind, am fost nemulțumit de modul cum s-au organizat niște lucruri în Cartel Alfa Dâmbovița în ultima perioadă. S-au făcut niște discriminări în ceea ce privește sindicatele. De exemplu, au fost sindicate dezavantajate, cum au fost COS Târgoviște, Oțelinox, și avantajate, cum este sindicatul de la Erdemir. Mi-am spus că nu pot să fiu diferit în activitate. Sunt câteva aspecte, la care se adaugă și altele interne. Toate acestea adunate m-au condus la a lua această decizie”, ne-a declarat Constantin Bucuroiu.