26.08.2014 00:18

Congresul al XXI-lea al Asociației Internaționale a Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Comunismului din Europa de Est Inter Asso

❚ Din Dâmbovița a participat președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89, Ion Badea

PETRE DRĂGUȚOIU


 

În zilele de 22 și 23 august a.c., la Palatul Parlamentului din București, au avut loc lucrările Congresului al XXI-lea al Asociației Internaționale a Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Comunismului din Europa de Est Inter Asso.

Lucrările au fost organizate de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89 Dâmbovița, Ion Badea, prezent la Congres, ne-a declarat că la lucrări au participat personalități din țară și din străinătate, 10 delegații naționale membre, din cele 16 înscrise inițial.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Din partea Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, îl menționăm pe Octav Bjoza, care face parte din conducerea internațională Inter Asso. Au mai participat președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu și fostul președinte al României - Emil Constantinescu, alături de lideri de organizații și institute dedicate studierii anilor totalitari, istorici, reprezentanți ai presei.

„În cuvântul său, secretarul de stat Adrian Sanda s-a referit la triada din România a foștilor deținuți politici, a deportaților în Bărăgan (Gulagul românesc) și a revoluționarilor din Decembrie 1989, toți victime ale comunismului, reuniți în prezent în aceeași structură. De asemenea, s-a referit la cei peste 1200 de revoluționari sacrificați, peste 3000 de răniți și la luptătorii remarcați prin fapte deosebite în revoluția din 1989”, ne-a precizat Ion Badea, președintele ALD’89 Dâmbovița.