11.05.2023 00:14

Conferință pentru mediul de afaceri dâmbovițean

Conferință pentru mediul de afaceri dâmbovițean
Galerie foto

*Aceasta a fost organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița 

 

„Noi soluții de finanțare europeană în anul 2023” - Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia! Aceasta a fost tema evenimentului organizat ieri de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, ADR Sud Muntenia și AMCOR, conferință în cadrul căreia s-au abordat cele mai noi informații privind Programul Regional Sud Muntenia, precum și alte Programe Naționale prin care IMM-urile pot accesa fonduri europene nerambursabile în anul 2023. „Sala Unirii” a Consiliului Județean Dâmbovița, care a găzduit evenimentul, a fost plină până la refuz de reprezentanții mediului de afaceri dâmbovițean care au venit să afle direct de la sursă, respectiv de la specialiștii ADR Sud Muntenia calea și modalitățile de accesare a fondurilor europene.

Au fost prezenți la întâlnirea cu oamenii de afaceri dâmbovițeni, cu reprezentanții firmelor de consultanță, cu experții contabili  și auditorii din județ, președintele CJD, Corneliu Ștefan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița, Valentin Calcan, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, șefa Autorității de Management din ADR Sud Muntenia, Gabriela Călin și directorul Mirela Tache de la ADR Sud Muntenia. În cadrul dezbaterii, care a avut cu caracter interactiv, președintele ADR SUD Muntenia, Liviu Mușat a fost prezentat Ghidul de finanțare pentru IMM-URI, anunțând totodată că instituția se află în plină campanie de promovare a oportunităților de finanțare a POR 2021-2027.  

„Dintre toate regiunile de dezvoltare, dintre toate programele regionale, am avut curajul să mergem cu valoarea cea mai mare pentru finanțare pentru mediul privat. Este vorba de 3 milioane de euro. Și investițiile mici au rolul lor bine definit, vorbesc de cele de minimis de 200 mii de euro, dar credem cu aceiași tărie că și investițiile mari sunt necesare în mediul privat. Miza noastră este să dăm cât mai mulți bani și la mediul de afaceri, dar pentru a supra contracta, pentru a merge la Ministerul Finanțelor pentru supracontractare, va trebui să avem o justificare foarte clară, iar această justificare va fi numărul mare de aplicații pe care le vom primi. Iată de ce vă îndemn pe toți să faceți cât mai multe proiecte”, a declarat Liviu Mușat, președinte ADR Sud Muntenia.

„Prioritatea mea este dezvoltarea fiecărui sat, fiecărei comune, a tuturor orașelor și municipiilor din Dâmbovița cu ajutorul fondurilor europene! Este un angajament pe care mi l-am asumat încă din prima zi ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Acesta este și motivul pentru care, miercuri, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, am organizat o întâlnire a primarilor dâmbovițeni și a oamenilor de afaceri cu directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan.

Cifrele județului Dâmbovița sunt mai mult decât elocvente și încurajatoare! La finalul anului trecut, Dâmbovița se situa pe primul loc în Regiunea Sud Muntenia la atragerea de bani europeni: 4,415 milarde de lei, doar prin Programul Operațional Regional suma ridicându-se la 1,65 miliarde de lei”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

,,Vă invit întotdeauna să fim prezenți la masa discuțiilor, să purtăm un dialog și să fim extrem de intersați  de ceea ce se întîmplă... O să-l rog pe d-ul președinte al CJD să avem o informare foarte clară cu ce investiții se realizează în Dâmbovița. Este important pentru oamenii de afaceri să știe și să poată să-și previzioneze un plan de afaceri astfel încât investițiile să aibă un sens. Încercăm să ajutăm cât mai mult companiile dâmbovițene, antreprenorii dâmbovițeni”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan.

 

 

 

Violeta Stanciu