28.06.2022 00:14

Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți

Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Galerie foto

Ștefan Khalil


La ultima ședință ordinară de Consiliu Local Municipal (CLM), consilierul local PNL Aurelian Cotinescu l-a „certat” pe directorul Companiei de Apă Târgoviște, Adrian Dumitru, pentru faptul că instituția pe care o reprezintă are o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, cu un profit foarte mic, de doar 70.000 de lei.

Cotinescu a oferit ca exemplu pe RAJA Constanța, care, cu puțini angajați, are în administrare mai multe județe și o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de lei, ceea ce înseamnă de 100 de ori mai mult decât Compania de Apă Târgoviște. Iată intervenția liberalului.

„La o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, cu un profit de peste 70.000 de lei, nu vi se pare unul foarte mic?”, a transmis în cadrul ședinței CLM, Aurelian Cotinescu.

Răspunsul directorul Companiei de Apă, Adrian Dumitru, a fost că prețul pentru furnizarea apei în județul Dâmbovița a fost majorat abia la 1 ianuarie 2022, până la acel moment fiind printre cele mai mici din țară.

„Dacă privim realist lucrurile, în anul 2021, Compania de Apă Târgoviște era undeva pe locul 21 din 42 de companii privind prețul la furnizarea apei. Nu în ultimul rând, pe raza unei zone de câmpie, costurile pentru aducerea apei. De exemplu, dacă pompezi apă de undeva din zona Fieni-Pucioasa, pe toate dealurile care sunt acolo în zona de nord, sunt costuri foarte-foarte mari. De asemenea, RAJA Constanța practică prețuri preferențiale, ceea ce nu este normal. Totodată, mai vreau să punctez că această creștere a prețurilor la carburant, la curent și așa mai departe, ne-a dat profitul peste cap”, a transmis Adrian Dumitru, directorul Companiei de Apă Târgoviște.