21.05.2014 08:10

"Condamnați la Înviere", conferința preotului Ion Buga


Galerie foto

❚ Autorul, teologul Ion Buga, a lansat și două volume, „Condamnați la Înviere” și „Mâinile care L-au dezbrăcat pe Dumnezeu”

 

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița a găzduit, ieri după amiază, conferința denumită sugestiv „Condamnați la Înviere”, urmată de o lansare de carte – volumul cu același titlu și un altul intitulat „Mâinile care L-au dezbrăcat pe Dumnezeu”, autor teologul, preot Ion Buga. Ambele titluri au apărut la Editura „Sf. Gheorghe-Vechi”, 2013.

 

Aprecieri...

Manifestarea a fost deschisă de directorul Bibliotecii Județene, conf.dr. Agnes Erich, care a menționat: „Scriitorul, preotul Ion Buga, a debutat literar în anul 1977 în revista «Luceafărul» și a publicat peste 20 de cărți, dintre care numeroase de eseuri. Titlurile cărților sunt deosebite, dar am reținut o idee esențială «e de ajuns să fii om». Într-adevăr, este din ce în ce mai greu să fii om”.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Artistul plastic Mihai Șerbănescu a prezentat două lucrări tematice și câteva pietre deosebite, cu însemnul crucii, descoperite pe malul apei. „Eu nu sunt teoretician, sunt practician. M-a impresionat fizionomia preotului Ion Buga, care parcă vine dintr-o icoană”, a declarat impresionat artistul. Avocatul Valentin Șerbănescu, invitat la cuvânt, a subliniat „arta în sine înseamnă totul, m-a incitat titlul cărții «Condamnați la Înviere»”.

 

... și precizări

Autorul a făcut unele precizări privind tematica și realizarea acestor volume, cu titluri de capitole și subcapitole de mare actualitate, dar cu încărcătură metaforică originală: „Diavolul urăște diferențiat?”, „Liber”, „Sfârșitul lumii nu mai are nimic de adăugat la imaginea și realitatea unui copil al străzii” (toate sunt din volumul „Mâinile care L-au dezbrăcat pe Dumnezeu”.