27.07.2022 00:12

Concluzii pripite

Concluzii pripite
Galerie foto

Unul dintre cele mai folosite nume din fotbalul românesc în ultimele luni a fost Octavian Popescu. Dâmbovițeanul, legitimat în prezent la FCSB, a impresionat în stagiunea trecută, iar o mare parte a  jurnaliștilor, microbiștilor și specialiștilor l-au catagolat drept cel mai bun fotbalist român al acelui moment. S-au vehiculat sume impresionate în jurul acestuia, s-au scris rânduri întregi despre ofertele primite sau pe care ar fi urmat să le primească FCSB pentru el, iar patronul Gigi Becali anunța că nu va renunța la tânărul fotbalist fără 50 de milioane de euro.

Un întreg circ, așa cum ne-am obișnuit să fie în ultimii ani în fotbalul românesc. Cine a avut de suferit? Octavian Popescu. Deținător al unor certe calități, Popescu a ajuns chiar și la echipa națională, acolo unde era văzut de multă lume drept titular. Lunile au trecut, a venit noul sezon, iar forma tânărului dâmbovițean nu mai este la fel de bună în startul acestui sezon. Nu a fost nevoie decât de trei partide, două în campionat și una în preliminariile Conference League, pentru ca lumea să își schimbe părerea.

Din vedeta campionatului și jucătorul care poate fi salvarea fotbalului românesc, Popescu este trecut acum de mulți la categoria „s-a născut talent și a murit speranță”. S-a pus prea multă presiune pe acest jucător, s-a vorbit prea mult despre el, s-au făcut multe exagerări, iar o parte importantă de vină o au chiar reprezentanții clubului pentru care joacă. Octavian Popescu a demonstrat că este capabil de lucruri bune, a arătat că are calitate, dar are nevoie de liniște și de oameni raționali în jurul lui, nu de persoane care să-l transfere din vorbe la mari forțe ale Europei.

Popescu este un jucător tânăr, este normal să nu aibă prestații de cel mai înalt nivel de fiecare dată, dar are nevoie de răbdare. Se pare că în cazul lui aceasta a dispărut după două-trei meciuri mai slabe. Acest lucru îl apasă, s-a văzut clar și în reacțiile pe care acesta le-a văzut în meciul cu Rapid. Sunt de părere că specialiștii s-au grăbit și atunci când au sărit cu prea multe cuvinte de laudă la adresa lui Tavi, dar și acum, când tânărul de la FCSB are din ce în ce mai mulți critici. Popescu este un jucător bun, are nevoie de timp, pentru a căpăta experiență și, cu siguranță, va fi unul dintre fotbaliștii importanți ai următorilor ani.

Oamenii care se învârt în jurul fotbalului românesc ar trebui să scape de prostul obicei de a trage concluzii pripite. Octavian Popescu nu este noul Messi, așa cum nu este nici o speranță care tocmai a murit. El trebuie doar să se bucure în continuare de fotbal, restul o să vină de la sine. Acesta ne-a impresionat prin bucuria de a juca fotbal, nu i-o răpiți!

 

 

 

Cosmin Sava