21.12.2021 00:18

Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei
Galerie foto

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc ieri, luni, 20 decembrie 2021, în sala recent modernizată a Cinematografului „Independența” din Târgoviște, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei. La eveniment au participat oficialități județene și locale, parlamentari de Dâmbovița, membri ai comunității academice și culturale, alături de Părintele Vicar Eparhial Ionuț Ghibanu, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște.

Concertul a fost susținut de Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și de Grupul Coral bărbătesc „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviștei, ambele dirijate de către asist. univ. dr. Mihail Daniel Vlădăreanu. Remarcabilă a fost și participarea sensibilă a harpistei Cristina Munteanu, cu un moment solistic foarte apreciat, precum și prezența tenorului Vlad Miriță și a mezzosopranei Ștefania Chițulescu. Acompaniamentul la pian a fost asigurat cu succes de Alexandru Burcă.

Momente solistice sensibile au mai susținut Anabela Georgescu și Alin Andrei Dincă. Prezentarea concertului a fost asigurată de Adriana Ion și de arhidiaconul Bogdan Hrestic, cel care a avut și intervenții solistice emoționante alături de Corala Catedralei Mitropolitane. Foarte inspirat a fost și momentul de final al concertului, în care dirijorul Mihail Daniel Vlădăreanu a invitat publicul să cânte, alături de corală, celebrul colind „O, ce veste minunată”.

Înaltpreasfinția Sa Nifon a evidențiat nevoia de solidaritate și de apropiere de nevoile aproapelui nostru prin generozitate, dărnicie și iubire. „Nașterea Domnului este sărbătoarea în cadrul căreia celebrăm Întruparea Fiului lui Dumnezeu, faptul că El și-a luat suflet și trup omenesc «de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria», din marea Sa iubire de oameni, pentru a fi mereu alături de fiecare dintre noi și pentru a înnoi din temelii firea umană”, a transmis, în mesajul său vibrant, ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviștei. Concertul a fost transmis integral în direct pe internet, prin Youtube și pe Facebook.

 

V.A.