16.04.2014 08:12

Concertul de Paște, dar pascal muzical

Concertul de Paște, dar pascal muzical
Galerie foto

ANDREI VASILIU


 

Sărbătorile de Paște au fost întâmpinate de iubitorii muzicii culte prin concertul oferit luni, 14 aprilie a.c., de orchestra simfonică a Centrului Județean de Cultură al Consiliului Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviște și Teatrul Municipal. Grupul vocal bărbătesc „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviște, îndrumat de dirijorul Mihail Vlădăreanu, a deschis seara cu un moment coral sensibil.

 

Orchestra simfonică „Muntenia”, sub bagheta maestrului Marius Hristescu, a omagiat alături de mezzo-soprana Sorana Negrea, prin opere muzicale celebre, sacrificiul Domnului Iisus Hristos. Lucrări precum „Ultimele 7 cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, de J. Haydn, „Stabat mater” de G. Pergolesi, „Santa Maria” de P. Mascagni și „Ave Maria” de F. Schubert i-au emoționat profund pe spectatorii prezenți.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Concertul de Paște, organizat de Cristina Munteanu, directorul adjunct al CJCD, s-a bucurat de un public numeros și cald, care a aplaudat minute în șir darul pascal muzical.