22.12.2014 00:15

Concedierile de la Upet, în atenția Consiliului Județean

❚ Din păcate, singura veste bună ce poate fi dată salariaților este că administrația rusă a mai redus lista neagră a disponibilizărilor, astfel că numărul de 250 anunțat inițial va fi mai mic, dar nu se știe cu certitudine cât ❚ După ce a avut o discuție cu administrația Upet, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a dezvăluit că aceasta se plânge că au scăzut comenzile și că embargoul impus Rusiei îi încurcă afacerile de la Târgoviște

ANA MARIA POPESCU


Recent, conducerea rusă de la Upet Târgoviște a anunțat că societatea va face 250 de disponibilizări, ca urmare a faptului că au scăzut comenzile și în cadrul unui program de reorganizare. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, aduce vești bune și susține că, în urma unor discuții cu echipa de conducere a Uzinei de utilaj petrolier, a „cules” informația că între timp administrația s-ar mai fi răzgândit, a mai analizat situația și planul de disponibilizări a mai fost redus.

Potrivit președintelui Adrian Țuțuianu, conducerea Upet se plânge că afacerile nu merg tocmai bine din cauza embargoului împotriva Rusiei, care le-a închis accesul pe piața natală, lucru care, în mod iminent, a condus la scăderea comenzilor și, evident, a producției.

Dacă de această dată unii dintre salariații Upet au scăpat de „securea concedierilor”, din păcate, președintele Consiliului Județean amintește că societatea este particulară, iar administrația județeană sau locală nu au cum să țină sub control acțiunile de la Upet și nici nu-i poate obliga în vreun fel pe directorii ruși să mențină locurile de muncă.

„Am avut o discuție la nivel de patronal la Upet și am informația că vor fi mai puțini disponibilizați. Din păcate, este o firmă privată, nu-i poate obliga nimeni să țină la muncă nici o sută, nici două sute. La Upet Târgoviște, din păcate, nu există soluții la acest moment pe care să le ofere administrația publică. Soluțiile trebuie să le ofere patronatul, iar patronatul invocă embargo-ul împotriva Rusiei și faptul că nu mai au acces pe această piață”, a precizat președintele CJD.

Singura soluție județeană este ca administrația să aducă în Dâmbovița mai mulți investitori pentru a crea mai multe locuri de muncă și a da astfel celor disponibilizați șansa să o ia de la capăt în alte societăți comerciale.