08.12.2023 00:13

Comuna Potlogi, punct de atracție pentru turiști

Comuna Potlogi, punct de atracție pentru turiști
Galerie foto

*„Invit pe toată lumea să viziteze comuna Potlogi pentru că are ce să vadă”, a afirmat primarul interimar Viorel Drăghici

 

Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare turistică a monumentului Biserica Adormirii Maicii Domnului din Strâmbeanu s-a aflat permanent în atenția autorităților publice locale de la Potlogi, care au urmărit îndeaproape lucrările de construcție, pentru că monumentul a ajuns și depășit chiar și  faza dotărilor. „Aș vrea să adăugăm acest minunat obiectiv la cele două obiective importante pe care le avem în comuna Potlogi, adică Palatul Brâncovenesc care este în administrarea Consiliului Județean Dâmbovița și se bucură de foarte mulți vizitatori, la Memorialul «Nicolae Grigorescu» din satul Pitaru, iar în anul următor venim și cu acest momument Biserica «Adormirea Maicii Domunului».

Pe această cale invit pe toată lumea să viziteze comuna Potlogi pentru că are ce să vadă. În acest an am inaugurat și  Căminul Cultural de la Vlăsceni, unde își desfășoară activitatea copiii din această localitate, bucurându-se de succes. De asemenea, în satul Potlogi avem Căminul Cultural de la Potlogi unde anul acesta am deschis un punct muzeal etnografic cu lucruri ale cetățenilor noștri, vechi de sute de ani, obiectiv care devine interesant și care ne întoarce în istorie.

Invit dâmbovițenii să viziteze și acest obiectiv unde Primăria Potlogi finanțează două grupuri de dansatori, care funcționează pe lângă Căminul Cultural din Potlogi”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Potlogi, Viorel Drăghici în cadrul unei recente conferițe de presă de la PSD Dâmbovița.

Edilul de la Potlogi și-a propus să dezvolte și mai mult zona de agrement a localității, astfel încât cetățenii să se simtă cât mai bine la ei acasă, unde să găsească multe dintre elementele specifice mediului urban. „La acest moment avem Studiul de Fezabilitate și proiectul pentru un parc în localitatea Potlogi pentru toți cetățenii localității, dar și o pistă de biciclete în lungime de 7 km care va lega monumentul «Adormirea Maicii Domnului» cu localitatea Vlăsceni, acolo unde avem Căminul Cultural, Centrul de Zi pentru persoane vârstnice și școala”, a mai declarat viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Potlogi, Viorel Drăghici.

 

 

 

 

Violeta Stanciu