20.11.2014 00:23

Complexul Muzeal Curtea Domnească, la Târgul de carte "Gaudeamus"

Complexul Muzeal Curtea Domnească, la Târgul de carte
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


La ediția din această toamnă a Târgului de carte „Gaudeamus” (organizat la București, la complexul Romexpo, în perioada 19-23 noiembrie) participă și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște. Potrivit muzeografului Luminița Anghelescu, instituția va participa cu exponate de valoare care au făcut obiectul vernisajului „Moștenirea noastră brâncovenească”, organizat recent la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

La Târgul de carte vor putea fi achiziționate publicațiile editate de Complexul Muzeal, din care amintim anuarul „Valachica”, pliantele dedicate Muzeului tiparului și al cărții vechi românești și Muzeului Scriitorilor dâmbovițeni, studii și cercetări de arheologie, istorie, istorie a culturii, artă, artă populară și etnografie.

„Expoziția mai prezintă obiecte din colecțiile muzeului privind epoca domnitorului Constantin Brâncoveanu, carte veche, documente de cancelarie, ceramică, fotografii”, ne-a declarat Luminița Anghelescu.

Alături de domnia sa, vor mai fi prezente la târgul de carte Tatiana Bălășescu, Daniela Ilie și Georgiana Ungureanu, specialiști în cadrul Complexului muzeal târgoviștean.