20.01.2022 00:13

Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți

Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Galerie foto

*Mai mult de 50% din vizitatorii din cadrul Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște sunt elevi

 

Mai mult de 50% din vizitatorii din cadrul Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște sunt elevi. Din acest motiv, reprezentanții instituției pregătesc, de câțiva ani încoace, activități educative dedicate tinerilor aflați încă pe băncile școlilor. Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească”, ne-a confirmat că și în 2022 sunt planificate numeroase evenimente, care ar putea fi foarte apreciate de școlari.

,,Anul acesta pregătim multe evenimente importante pentru județul nostru. Primul moment de anvergură pe care îl pregătim este «Noaptea muzeelor», care are loc anual, în ultima săptămână din luna mai, cu excepția anului trecut, când a fost organizat în luna iunie. Posibil și de data aceasta să fie la fel, depinde mult de situația epidemiologică. Totuși, cu siguranță se va organiza în prima parte a anului. Putem spune că este cel mai de impact eveniment cultural. Mai avem zilele europene ale patrimoniului, proiecte educaționale, cum ar fi «Vacanța la muzeu», cel pe care îl desfășurăm în fiecare vară, timp de două săptămâni.

De regulă, în cadrul acestei acțiuni sunt aduși copii ai căror părinți nu-și permit să-i ducă în vacanță. De asemenea, vom pregăti și programul «Școala altfel», în cadrul Complexului Național Muzeal «Curtea Domnească», dar singura condiție este să fie organizat la nivel național, de către Ministerul Educației. În «Școala altfel» sunt organizate numeroase activități cu elevii. Se vizitează muzee, facem și activități arheologice cu ei, ateliere pentru confecționarea obiectelor din lut, tot mai mult activități pentru a-i integra în atmosfera activităților noastre”, a declarat Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeala Național ,,Curtea Domnească” din Târgoviște.

 

 

 

 

Ștefan Khalil