10.04.2014 08:12

Complexul Curtea Domnească, în pregătiri pentru Sesiunea Națională „Brâncoveanu”

Complexul Curtea Domnească, în pregătiri pentru Sesiunea Națională „Brâncoveanu”
Galerie foto

❚ Între 22 și 24 mai vor fi organizate comunicările științifice dedicate personalității domnitorului Constantin Brâncoveanu ❚ Vor fi invitați specialiști din toate instituțiile similare din țară, institute de cercetare și universități ❚ La împlinirea a 70 de ani de la deschiderea la Galeriile Stelea a Muzeului de Istorie al Târgoviștei și a Bibliotecii Județene, se analizează atribuirea unui nou nume pentru acest complex

 

interviu cu dr. Petru Diaconescu,

președintele Comisiei de atribuire denumiri a județului Dâmbovița,

șef secție Curtea Domneascã Târgoviște

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Rep.: Sunteți arheolog, cu doctorat în Istorie, șef de secție în cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească, dar și președintele Comisiei de atribuire denumiri a județului. Ce ne puteți spune despre activitatea dvs?

- Comisia de atribuire denumiri desfășoară această activitate pentru denumirile unor instituții cultural-artistice, de învățământ, istorice, străzi, zone etc. cu cele ale unor personalități proeminente, marcante din Târgoviște și din județ din diferite domenii. Propunerile sunt analizate, discutate, cu toate argumentele și variantele. În acest an se împlinesc 70 de ani de la deschiderea Muzeului de Istorie al Târgoviștei și a Bibliotecii Orășenești în clădirea realizată după planurile arhitectului Nicolae Ghica Budești, cunoscută sub denumirea Galeriile Stelea. Analizăm să-i atribuim clădirii numele unei personalități a muzeografiei și științei istorice dâmbovițene.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Rep.: Acest lucru se va face la aniversarea celor 70 de ani?

- Este posibil, mai ales că între 22 și 24 mai organizăm Sesiunea Națională de Comunicări Științifice dedicată personalității domnitorului Constantin Brâncoveanu, de la martiriul căruia, dar și al celor patru fii comemorăm 300 de ani. Am trimis deja invitații la toate instituțiile similare din țară, institute de cercetare și universități. Ne-am gândit la mai multe secțiuni: Constantin Brâncoveanu, om politic, arta brâncovenească, cartea veche și tipărituri brâncovenești. Pe 23 mai îi invităm la o întâlnire pe toți foștii specialiști, colegi de-ai noștri care au activat în muzeu.