09.06.2023 00:11

Comisia de Disciplină și Etică a făcut lumină într-un caz nebulos

Comisia de Disciplină și Etică a făcut lumină într-un caz nebulos
Galerie foto

* Ținând cont de greșeala arbitrului Ionuț Popa, membrii CDE au propus convocarea lui la Comisia de Disciplină a CJA Dâmbovița

 

Întrunită în ședință extraordinară, Comisia de Disciplină și Etică, a convocat la audieri nu mai puțin de 7 persoane implicate un joc din Liga a 5-a, Seria Sud, dintre Luceafărul Poiana și Viitorul Dobra. De unde s-a pornit... „Pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul AJF Dâmbovița se află soluționarea memoriului formulat de către echipa AFC Viitorul Dobra prin președintele/delegat Lăbuș Daniel Nicolae, prin care ni se aduce la cunoștință că în dosarul nr. 344/CDE/2023 s-a strecurat o eroare cu privire la jucătorul avertizat în meciul disputat în data de 28.05.2023 între AS Luceafărul Poiana și AFC Viitorul Dobra. Ca urmare a sesizării primite din partea AFC Viitorul Dobra, Comisia de Disciplină și Etică s-a întrunit în ședință extraordinară în data de 04.06.2023, ora 17.30. În fapt, prin memoriul transmis în data de 04.06.2023, s-a adus la cunoștința CDE, faptul că în meciul disputat în data de 28.05.2023 între AS Luceafărul Poiana si AFC Viitorul Dobra, nici unul dintre jucătorii echipei AFC Viitorul Dobra nu a fost avertizat cu cartonaș galben. Astfel, deși prin raportul de arbitraj era prevăzut în mod incorect că a fost avertizat jucătorul cu nr. 6 (Navrapescu Florin) al echipei AFC Viitorul Dobra, în realitate a fost avertizat cu cartonaș galben jucătorul cu numărul 6 al echipei gazdă, AS Luceafărul Poiana”.

Eroare a arbitrului Popa

Cum s-a continuat... „În urma acestei erori, Comisia de Disciplină și Etică a AJF Dâmbovița a fost sesizată de către Comisia de Competiții și Omologări Baze Sportive, pentru folosirea de către echipa AFC Viitorul Dobra a unui jucător fără drept de joc. Analizând înscrisurile de la dosarul cauzei (raportul arbitrului), Comisia de Disciplină și Etică a dispus la ședința din data de 01.06.2023, sancționarea echipei AFC Viitorul Dobra cu forfait și o penalitate sportivă în cuantum de 170 de lei. Având în vedere memoriul echipei AFC Viitorul Dobra, Comisia de Disciplină și Etică a AJF Dâmbovița s-a întrunit într-o ședintă extraordinară în data de 04.06.2023, ora 17.30, și a procedat la audierea părților, respectiv: arbitrul partidei disputate în data de 28.05.2023: Popa Ionuț, arbitrul asistent A1: Sillo Teodor, arbitrul asistent A2: Bădoiu Andreea Cătălina, observatorul jocului: Nicolae Nicolae, delegatul echipei AFC Viitorul  Dobra: Lăbuș Daniel Nicolae, delegatul echipei AS Luceafărul Poiana: Zafiu Marian, jucătorul echipei AFC Viitorul Dobra: Navrapescu Florin. În urma audierii persoanelor sus menționate, a reieșit faptul că jucătorul cu nr. 6 din echipa AFC Viitorul Dobra, Navrapescu Florin, nu a fost avertizat în jocul disputat în data de 28.05.2023, dintre AFC Luceafărul Poiana și AFC Viitorul Dobra. Conform celor relatate de cei prezenți la joc, jucătorul avertizat a fost jucătorul cu nr. 6 al echipei de la Luceafărul Poiana și nu al echipei din Dobra. De altfel, din cele relatate chiar de către arbitrul Popa Ionuț, acesta în mod eronat a trecut în raportul de joc ca fiind avertizat jucătorul Navrapescu Florin.

S-a menținut rezultatul din teren

Unde s-a ajuns... „Având în vedere cele de mai sus, Comisia de Disciplină și Etică constată că sunt îndeplinite prevederile: art. 112.1 din Regulamentul Disciplinar: „Consecințele disciplinare ale unei decizii luate de arbitru pot fi analizate de instanțele disciplinare, în cazul în care persoana sancționată a fost identificată greșit sau a fost sanctionată eronat. În acest sens, clubul la care este legitimat jucătorul sancționat sau de care aparține persoana va informa în scris AJF DB până la ora 16:00 a primei zile lucrătoare de după disputarea jocului asupra intenției de a formula o sesizare”; art. 112.6 din Regulamentul Disciplinar: „După analiza probelor aflate la dosarul cauzei, Comisia de Disciplină a AJF DB va admite sau va respinge cererea formulată de club”. Având în vedere cele arătate mai sus, cât și prevederile regulamentare, Comisia de Disciplină și Etică a AJF Dâmbovița constată că în decizia 344/CDE/2023 s-a strecurat o eroare materială cu privire la numărul cartonașelor galbene acordate jucătorului Navrapescu Florin. Astfel, în baza articolelor mai sus citate, Comisia hotărăște: Mentine rezultatul din teren, 6-3 în favoarea echipei AFC Viitorul Dobra. Totodata, în baza art.112 6 RD, dispune anularea penalității sportive în cuantum de 170 de lei. Ținând cont de eroarea menționată în raportul de arbitraj, Comisia de Disciplină și Etică propune convocarea arbitrului Popa Ionuț la Comisia de Disciplină a CJA Dâmbovița.

 

 

 

L.D.