24.04.2014 02:43

Cod galben și Cod portocaliu pe Neajlov

Cod galben și Cod portocaliu pe Neajlov
Galerie foto

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor emis ieri două atenționări hidrologice, fenomenele vizate constând în creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

 

Se instituie Cod galben începând cu data de 23.04, ora 20.00, până în data de 24.04, ora 02.00, valabil pentru județul Dâmbovița, pe afluenții râului Argeș (Neajlov și Sabar), Ialomița și unii afluenți.

 

Se instituie Cod portocaliu începând cu data de 24.04, ora 09.00, pe râul Neajlov, amonte Vadu Lat. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”.

 

În urma acestei atenționări au fost înștiințate Comitetele locale pentru situații de urgență din zona vizată, care au obligația de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităților, conform informațiilor transmise de Instituția Prefectului de Dâmbovița.