24.05.2016 00:15

Cod galben de ploi în nordul județului

Cod galben de ploi în nordul județului
Galerie foto

❚ Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină ❚ În Dâmbovița au fost informate comitetele locale pentru situații de urgență din zona vizată

C. D.


Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o atenționare meteorologică valabilă și pentru nordul județului Dâmbovița. Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ este valabil de astăzi, de la ora 15.00, până mâine seară, la ora 21.00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat, cu precădere în Carpații Orientali, 50...70 l/mp. În a doua parte a zilei de 24 mai și la începutul nopții de marți spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare și în centrul și sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București. În Dâmbovița au fost informate comitetele locale pentru situații de urgență din zona vizată, care au obligația să monitorizeze cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariției unor situații de urgență.