04.05.2015 00:19

Co(s)micul creator al justiției cu marțieni

Co(s)micul creator al justiției cu marțieni
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU


Motto: „Să nu credeți că cei din justiție sunt niște marțieni curați” (de la nea Traian citire)

Printre cele cu care nea Traian îi scoate ochii oarbei zeițe, care înclină periculos pentru el balanța justiției, unele sunt de-a dreptul co(s)mice. Nici nu poți să mai ții ritmul cu cel al omului ăstuia, care zboară liber prin televiziuni. Cert este că între cum vede el în continuare modernizarea justiției și cum o vrea superioara magistratură a României, e diferență ca de la cer la pământ.

Și înapoi! Că nu sunt nici toți judecătorii picați din Lună p-aci prin mioritica noastră țărână, e clară treaba. Știu ei mai bine ca noi, muritorii de rând, nește treburi dintre cele întâmplate pe vremea când justiția lua lumină de la astrul din Cotroceni. De-o vreme încoace, însă, el se tânguie că se caută ca Soarele și Luna cu cei cărora cândva le-a dat lumina și făceau parte din echipa lui. Vezi, de-aia, disperat, s-a hotărât să-i dea justiției labeunu non-stop indicații co(s)mice, avertizând poporul că zeița legată la ochi ar fi fost parașutată în ograda marțiană. Și noi care credeam că pe el îl curtează cea marțială. Da’ încă nu. Se pare că nu de cea marțială, ci de cea… „marțiană” se teme el. Adică de „marțienii” din înaltele curți ale magistraturii noastre mioritice. Și nici de aceia toți, ci doar de cei „murdari”.

Cum ar spune-o Bercea: „Traian știe, mă, crezi tu că nu știe”… care marțieni sunt curați și care-s murdari în justiția românească. I-a controlat el la unghiuțe și la batistuțe înainte să le dea decretul prezidențial de numire în magistratură. Ghici ghicitoarea mea cu care dintre ei o fi „modernizat” el statul de drept de-a avut atâtea „succesuri” în MCV, de-ai fi zis că suntem pe planeta maimuțelor. Hai că nici Antenelor n-o să le fie ușor să dezlege misterele astea ale justiției făcute cu extraterești, chiar de le-ar deveni observatorul… astronomic. Prevăd că lupta anticorupție cu nea Traian în persoană, chiar dacă nu mai e la butoanele de comandă, se va duce de-acum nu numai cu oarba Justiție, ci și pe orbitele ei. Să vezi atunci conflicte planetare mai ceva ca-n Războiul Stelelor cu armate de umanoizi băsiști clonați și cu sateliți smintiți de propagandă, părăsindu-și traiectoriile prestabilite și ciocnindu-se bezmetic în spațiul public.

I-am văzut și-o să-i mai vedem pe cei din propaganda lui nea Traian răspunzând apelurilor sale înflăcărate, mai ceva ca niște luceferi seduși de ispititoarele chemări poetice ale dragostei, și aruncându-se în neantul declarațiilor publice. De câteva luni, însă, nici ei nu mai sunt chiar așa de mulți ca altă dată. Rechizitoriile și arestările din ultimul timp i-au lămurit pe unii dintre ei că strălucirile orbitoare ale discursurilor anti-corupție ținute de nea Traian, la ore fixe, cu steagurile în spate, n-au fost decât niște cioburi peste un morman de corupție, luminate de-un felinar agățat vreo 10 ani la poarta secretă din Dealul Cotrocenilor.

Mi se pare odios de penal și nici haz nu mai are să-l asculți pe omul ăsta care pare el însuși o creatură venită din altă lume atunci când vorbește despre Justiția din România ca fiind populată de niște omuleți verzi și ciudați, unii curați, alții murdari, dar cu toții controlați prin antenuțe co(s)mice. Pentru boala asta n-o fi existând niciun leac democratic, constituțional și euroatlantic, aici, pe Pământ? Și dacă nu s-a inventat încă, atunci propun (că nu dau cu parul) mai-marilor lumii acesteia, care timp de zece ani l-au legănat pe nea Traian ca pe-un prunc nevinovat, chinuit de colici, să-l trimită la tratament pe planeta Marte. Până la moarte!

www.alinamavrodin.ro