06.10.2021 00:17

Coșmar pentru ISU: Trei incendii majore în 24 de ore

Coșmar pentru ISU: Trei incendii majore în 24 de ore
Galerie foto

*Primul incendiu a pornit în comuna I.L. Caragiale la scurt timp după miezul nopții

*Cel de-al doilea incendiu a izbucnit dis-de-dimineață în satul Lazuri, comuna Comișani

*A treia deflagrație a avut loc în localitatea Ghimpați, fără victime, din fericire

 

În cursul noptii, la ora 00:39, pompierii de la Detașamentul Moreni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu în comuna I.L. Caragiale. La locul evenimentului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale și la nivelul acoperișului a doua anexe care se aflau în imediata vecinătate a adăpostului. S-a acționat timp de peste 2 ore pentru stingerea flăcărilor.

În același timp, au fost protejate un alt adăpost de animale și depozitul de nutrețuri. În adăpostul de animale se aflau peste 200 de animale mici (capre) și 3 animale mari (vaci). Au fost surprinse de flăcări un animal de talie mare și 35 de talie mică, acestea neputând fi salvate. La sosirea echipajelor de pompieri mare parte din animalele din interior au fost evacuate de îngrijitori.

O femeie de 49 de ani, îngrijitor, a suferit un atac de panică și a fost intoxicată cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul de paramedici SMURD și i s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital. În sprijinul pompierilor au acționat și 3 voluntari din cadrul SVSU I.L. Caragiale. Alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție s-a realizat din rețeaua de hidranți a comunei.

La primele ore ale dimineții, pompierii au intervenit din nou, de astă dată în cazul unui incendiu izbucnit la o casă P+1 în comuna Comișani, satul Lazuri. Au fost mobilizate de la Detașamentul Targoviste 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Echipajele de pompieri ajunse la locul evenimentului au constat ca incendiul se manifesta generalizat la nivelul casei. Pompierii acționează pentru localizarea focului și protejarea unei construcții învecinate. Incendiul a fost lichidat și s-a acționat ulterior pentru îndepărtarea efectelor negative. Nu au fost identificate victime.

Cel de-al treilea incendiu a izbucnit după-amiază, în jurul orei 14:30, la o casă din localitatea Ghimpați, str. A.I.Cuza. Au acționat echipaje de pompieri de la Garda Răcari cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și de la Detașamentul TITU cu 1 autospecială de stingere cu apa și spumă și o ambulanță SMURD. La locul incidentului, pompierii au constatat că incendiul care se manifesta la anexe, pe o suprafață de cca. 150 mp, era localizat și au lucrat pentru lichidarea acestuia. Din fericire, nu au fost identificate victime.

V.A.