15.10.2014 00:25

CNS Cartel Alfa continuă protestele încă 3 zile

CNS Cartel Alfa continuă protestele încă 3 zile
Galerie foto

❚ Pentru modificarea Legii dialogului social, cerută expres de sindicatele din Cartel Alfa, reprezentanții Ministerului Muncii au avansat ca termen anul viitor și în nici un caz pe toate articolele cerute de protestatari ❚ În aceste condiții, sindicaliștii vor continua pichetările până pe 16 octombrie, după care vor stabili următorii pași într-un nou Comitet Confederal ❚ Liderul sindical dâmbovițean Nicolae Dragodănescu susține că dezamăgirea vine nu doar din partea guvernanților, ci și a celorlalte confederații sindicale care nu susțin demersul Cartel Alfa nici măcar declarativ

VIRGIL VOINESCU

 


 

Comitetul Confederal al CNS Cartel Alfa, pe baza concluziilor desprinse din întâlnirile de până acum între reprezentanții sindicatelor componente și cei ai guvernului (prin Ministerul Muncii), a hotărât să continue protestele încă trei zile, până pe 16 octombrie. Asta deoarece reprezentanții Ministerului Muncii au dat ca posibilă o modificare a Legii dialogului social (Legea nr. 62/2011), însă doar pe unele articole și în nici un caz în forma cerută de sindicate. După ce se vor consuma cele trei zile de noi proteste, se va reuni din nou Comitetul Confederal, pentru o altă analiză și pentru stabilirea următorilor pași.

Nicolae Dragodănescu: „Concluzia este nesatisfăcătoare pentru noi”

Potrivit viceliderului sindical CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, Ministerul Muncii va fi pichetat zilnic de peste 100 de sindicali ști. „Concluzia este nesatisfăcătoare pentru noi. O modificare a Legii 62 anul viitor nu este convenabilă. Suntem dezamăgiți în primul rând că politicul nu-și respectă promisiunile, dar și de faptul că restul marilor sindicate nu ne sunt alături nici măcar declarativ. Rămâne să vedem ce va decide ulterior Comitetul Confederal”, ne-a declarat Nicolae Dragodănescu. Vă reamintim că la debutul protestelor, CNS Cartel Alfa aștepta să i se alăture Blocul Național Sindical și CNSLR Frăția. CNS Cartel Alfa cere adoptarea în regim de urgență a patru modificări ale Legii Dialogului Social: modificarea reprezentativității și modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă; introducerea Contractului Colectiv de Muncă la nivel național până la dezvoltarea Contractelor Colective de Muncă sectoriale; dreptul la conflict colectiv de muncă și protejarea minimală a reprezentanților sindicali, care să permită construirea dialogului social și realizarea unor relații de muncă negociabile între salariați.