13.11.2017 00:25

Clădirea Secției Boli Infecțioase, consolidată după 75 de ani

Clădirea Secției Boli Infecțioase, consolidată după 75 de ani
Galerie foto

❚ Finanțarea de 5 milioane lei va veni de la Compania Națională de Investiții ❚ Viitoarele lucrări sunt o certitudine, iar consolidarea clădirii în care își desfășoară activitatea Secția Boli Infecțioase va avea loc după 75 de ani, imobilul datând din anii 1940 ❚ Secția a fost mutată de curând în incinta Spitalului Municipal Dealu Mare, din cauza clădirii vechi în care își desfășura în trecut activitatea, însă în iunie anul viitor se va deschide un nou șantier

ANA MARIA POPESCU

 


 

A „fugit” dintr-o clădire care devenise improprie desfășurării actului medical, s-a „refugiat” în incinta Spitalului Municipal de la Dealu Mare, acolo unde a primit mai multe spații care au fost reabilitate și igienizate, iar acum se confruntă din nou cu probleme în ceea ce privește structura de rezistență a imobilului unde își derulează în prezent activitatea. Este vorba despre Secția de Boli Infecțiose, care potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, dr. Claudiu Dumitrescu, funcționează în momentul de față într-o clădire care prezintă risc ridicat în cazul unui cutremur. Situația este delicată, însă conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște are vești bune, problema de rezistență a clădirii Secției de Boli Infecțioase se va rezolva anul viitor cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Managerul Spitalului Județean de Urgență susține că, la inițiativa Consiliului Județean și cu sprijinul președintelui PSD Dâmbovița, senator Adrian Țuțuianu, care a purtat mai multe discuții cu conducerea CNI, s-a obținut garanția din partea acesteia că pe lista de investiții de anul viitor va fi introdusă și consolidarea clădirii de Boli Infecțioase, veche de mai bine de 75 de ani care necesită intervenții importante. Așadar, începând cu luna iunie a anului viitor, Spitalul Județean va deschide un nou șantier, Compania Națională de Investiții va finanța cu 5 milioane lei lucrările de consolidare și renovare a clădirii Secției de Boli Infecțioase și astfel va fi rezolvată și această nouă problemă cu care se confruntă conducerea instituții spitalicești.

„La anul vom fi incluși pe lista de finanțări a Companiei Naționale de Investiții cu o reabilitare capitală a Secției Boli Infecțioase, a cărei clădire prezintă o serie de probleme de rezistență la cutremur. Avem promisiunea fermă și certitudinea că la anul, în luna iunie, va începe aici o lucrare amplă cu o valoarea de aproape 5 milioane de lei. Această clădire nu a fost reabilitată capital, a fost doar amenajată, igienizată și s-au făcut unele lucrări de reabilitare și modernizare, dar anul acesta am constatat unele probleme de rezistență... Este o clădire veche din 1940, construită după alte norme și solicitând sprijinul Companiei Naționale de Investiții această investiție a fost acceptată pentru finanțare. Pentru acest lucru mulțumesc inițiatorului, Consiliului Județean, dar trebuie a trebuie să remarc efortul susținut din partea președintelui Adrian Țuțuianu, care a mers personal de mai multe ori la directorul Companiei Naționale de Investiții și astfel am reușit să obținem finanțarea”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Dumitrescu.