15.11.2021 00:19

CJD, amenzi usturătoare pentru drumurile din munte

CJD, amenzi usturătoare pentru drumurile din munte
Galerie foto

*„Am decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekenduri”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Semnalul de alarmă tras de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, privind distrugerea drumului din munte DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroeni-Zănoaga, pe mai multe porțiuni, de cei care se ocupă de exploatarea lemnului, a avut efectul scontat. Proprietarii amenajărilor silvice trebuie să scoată bani din buzunar și să refacă în cel mai scurt timp ceea ce au stricat. Termenul limită pentru reparația drumului este miercuri, 17 noiembrie. De asemenea, proprietarii amenajărilor silvice din zona montană mai au de achitat și niște amenzi destul de consistente...  

„Au fost date amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei”

„Au distrus drumul, acum plătesc! Până miercurea viitoare, 17 noiembrie, proprietarii amenajărilor silvice din cauza cărora nu se mai poate circula pe porțiuni ale DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga trebuie să refacă drumul pe banii lor. Echipele trimise în teren au dat și trei amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă aceste sancțiuni, am mai decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekenduri”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu