02.06.2017 00:18

Ciprian Prisăcaru s-a înscris în PSD

Ciprian Prisăcaru s-a înscris în PSD
Galerie foto

❚ „L-am avut contracandidat la Primăria Târgoviște și nu m-aș fi gândit niciodată la momentul respectiv că peste mai puțin de un an va deveni colegul nostru în Partidul Social Democrat”, a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și președinte al Organizației Municipale a Partidului Social Democrat ❚ Liberalii dâmbovițeni se declară dezamăgiți de decizia pe care a luat-o fostul lor candidat la Primăria Târgoviștei și se întreabă dacă Prisăcaru nu se gândea la mutarea în PSD încă din momentul alegerilor locale din 2016

ANA MARIA POPESCU


Surpriză totală, miercuri seară, la Conferința PSD Târgoviște: printre noii membri înscriși în Partidul Social Democrat se numără nimeni altul decât Ciprian Prisăcaru, fostul președinte al PNL Târgoviște, totodată fost primar interimar PDL al Târgoviștei și candidat PNL la funcția de primar în anul 2016 împotriva actualului edil, Cristian Stan. Acum, cei doi promit să ducă o luptă comună pentru binele orașului și al târgoviștenilor din postura de colegi de partid. Liberalul fost PDL-ist Ciprian Prisăcaru a decis să renunțe la doctrina de dreapta și să se alăture echipei social democrate din Târgoviște, așa că miercuri seara a urcat pe scena Conferinței PSD Târgoviște, cu patalama PSD la mână și a declarat că vrea să facă bine oamenilor din barca puterii, nu din cea a opoziției.

„Prezența mea aici este o surpriză, mai mică sau mai mare. Nu am să vorbesc deloc despre trecut, pentru că nu mă ajută la nimic, însă am să vorbesc despre prezent, despre viitor. De ce?! Pentru că am găsit seriozitate, pentru că am găsit profesionalism, implicare, pentru că am văzut preocuparea de zi cu zi pentru a face bine, pentru a dezvolta comunitatea noastră, comunitatea locală, comunitatea județeană, pentru că am văzut o foarte bună organizare și seriozitate la nivel național. De asemenea, vreau să vă spun că mă cunosc cu primarul Târgoviștei de ceva timp, am lucrat împreună în Executivul municipiului Târgoviște, și spun eu că am făcut-o cu onestitate și că am făcut lucruri bune. Lucrăm și astăzi împreună, poate întâmplător, poate nu întâmplător și vă asigur de lucrurile bune pe care le facem acolo. De asemenea, vă asigur de ceea ce va urma să facem împreună”, a declarat Ciprian Prisăcaru, fostul președinte al PNL Târgoviște, din postura de nou membru al PSD și, actualmente, director al Clubului Sportiv Municipal, club aflat în subordinea Primăriei Târgoviște.

Ce s-a întâmplat cu rezoluția anti-PDL votată în unanimitate, în 2013, de PSD Târgoviște?

Nici președintele social democraților târgovișteni, Cristian Stan, primar al municipiului Târgoviște, nu se aștepta ca Ciprian Prisăcaru să abandoneze PNL pentru a deveni membru al PSD.

„L-am avut contracandidat la Primăria Târgoviște și nu m-aș fi gândit niciodată la momentul respectiv că peste mai puțin de un an va deveni colegul nostru în Partidul Social Democrat. Eu lucrez de ceva timp cu dumnealui în structura Primăriei Municipiului Târgoviște”, a declarat Cristian Stan.

În entuziasmul evenimentelor, însă, nimeni din PSD nu și-a pus problema dacă înscrierea lui Ciprian Prisăcaru nu încalcă rezoluția din 2013 votată în unanimitate de PSD Târgoviște, prin care foștilor PDL-iști le-a fost oprită intrarea în organizația municipală a PSD.

PNL: „Încrederea în omul politic Ciprian Prisăcaru atinge cota zero”

Plecarea lui Ciprian Prisăcaru la PSD i-a „întristat” peste măsură pe liderii PNL Dâmbovița, care acum, după primirea acestei vești șoc, pun chiar sub semnul întrebării corectitudinea fostului coleg din campania electorală. Liberalii se declară dezamăgiți de decizia pe care a luat-o Ciprian Prisăcaru și cred că, în momentul de față, acesta nu se bucură de prea multă anvergură ca om politic.

„M-a întristat foarte tare demersul făcut de Ciprian Prisăcaru. Am văzut de ceva timp că s-a îndepărtat foarte mult de Partidul Național Liberal și de ceea ce a însemnat o dată pentru Ciprian Prisăcaru, îmi place să cred, Partidul Național Liberal și dintr-o dată a apărut această surpriză. Pe de altă parte, însă, ținând cont de atitudinea lui din ultima vreme, nu aș putea să spun că este o surpriză chiar atât de mare. El și-a ales alt drum în viață după principiul că interesele personale sunt mult mai importante decât interesul de grup. Vreau să-i aduc aminte că au fost oameni care l-au sprijinit și pe care astăzi, prin demersul lui, i-a dezamăgit în mod major, iar faptul că acest pas este făcut de un om tânăr, care încă este la începutul carierei politice, mă face să spun cu tărie că încrederea în omul politic Ciprian Prisăcaru atinge cota zero. Este o mare dezamăgire pentru mine, am crezut că este adeptul altor valori, dar văd că în centrul atenției a stat interesul lui personal. Îmi este teamă acum că el, și în momentul în care era candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Municipiului Târgoviște, era cu gândul în altă parte și nu la ceea ce ar fi trebuit să însemne pentru el implicarea în proiectul PNL. A renunțat prea repede și prea peste noapte ca să pot să cred că a fost un gest nepregătit ceea ce a făcut el”, nea declarat purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu.