19.01.2023 00:09

Ciprian Prisăcaru, mulțumit de activitatea din fotbalul județean

Ciprian Prisăcaru, mulțumit de activitatea din fotbalul județean
Galerie foto

* Încă mai există nemulțumiri, în special legate de calitatea arbitrajelor, însă conducerea AJF Dâmbovița oferă asigurări că acest lucru se va schimba

 

De la numirea lui Ciprian Prisăcaru în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița au fost inițiate destul de multe proiecte interesante, menite să ajute la dezvoltarea fotbalului județean. Multe lucruri s-au schimbat în bine, scandalurile au dispărut, în mare măsură, iar acolo unde au mai apărut, s-au luat decizii radical,e pentru a înțelege că s-a greșit, astfel că fotbalul dâmbovițean arată mai bine decât în mandatul fostei conduceri. Încă există nemulțumiri, în special legate de calitatea arbitrajelor, însă conducerea AJF Dâmbovița oferă asigurări că acest lucru se va schimba.

„Sportul oferă ierarhii, în afară de pasiuni”

Ciprian Prisăcaru a transmis că nivelul fotbalului dâmbovițean a crescut, dovadă fiind faptul că lupta pentru promovare, în toate eșaloanele, este mai încinsă decât în anii trecuți. „Fotbalul dâmbovițean a intrat într-o eră de normalitate, într-o eră a dezvoltării. Sigur că toți factorii care contribuie la desfășurarea și la dezvoltarea acestei activități sunt pozitivi. Începând de la implicarea tuturor persoanelor, de la predictibilitatea pe care o are această activitate, sistemul de promovare/retrogradare este unul atractiv și toată lumea știe la ce să se aștepte, astfel că toți își propun obiectivele în funcție de acest lucru. Înainte nu exista acest lucru, se stabilea cine promova și cine retrograda, după ce se termina campionatul. Sportul oferă ierarhii, în afară de pasiuni. Ca urmare a transparenței impuse, vedem și o disputare mai dinamică a campionatului. Mai multe echipe care se bat la promovare, mai multe echipe care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Toate jocurile se dispută aprig, nu mai sunt jocuri la care echipele merg doar ca să se prezinte, sau dacă mai sunt, sunt din ce în ce mai puține”.

Acțiune interesantă

Prisăcaru a vorbit și despre petrecerea de final de an a arbitrilor, eveniment la care au participat și nume grele din istoria arbitrajului dâmbovițean „Arbitrii și observatorii, într-o anumită măsură, au  cam același obiectiv, creșterea calității arbitrajelor. Petrecerea de sfârșit de an nu a fost o simplă petrecere, a fost o gală a arbitrajului dâmbovițean. Au fost invitate și patru personalități marcante, poate cei mai importanți oameni din arbitrajul dâmbovițean all-time, începând cu Șerban Necșulescu, Ion Tănase, Ioan Negoescu, toți trei arbitrii de primă ligă, domnul Ion Coman, care a și condus CJA timp de vreo 18 ani. I-am adus în fața arbitrilor, ca aceștia să vadă că înaintea lor au fost alții care au dus steagul, pe cele mai înalte culmi”.

 

 

Cosmin Sava