08.01.2019 00:10

Ciprian Iugulescu, într-un interviu senzație

Ciprian Iugulescu, într-un interviu senzație
Galerie foto

❚ În timp ce unii au servit gogoși calde sau baloane de săpun, noi am prezentat realitatea, am atenționat asupra pericolului și am apărat interesele Clubului Sportiv Municipal

 

COSTIN MIHAI

 


 

Chiar dacă în ultimul deceniu a ocupat funcții importante de conducere în sportul dâmbovțean, Ciprian Iugulescu a oferit foarte rar interviuri. Și acelea prelucrate, în niciun caz spontane, la cald. De fiecare s-a găsit cineva care să vorbească în locul lui ori să-l apere mediatic. Și totuși, fostul președinte al Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, acum director sportiv la Chindia, a vorbit detaliat pe cazul Dikeoulakos pentru ziarul Dâmbovița, în anul 2013. Chiar dacă nu a folosit nume, Iugulescu a plasat mai multe lovituri și ironii în direcția noastră, dar și a primarul Cristian Stan, pe atunci un consilier local deranjat pe bună dreptate de modul în care era manageriat CSM Târgoviște. Și mai interesante sunt pozțiile lui Ciprian Iugulescu legate de îndepărtarea abuzivă lui George Dikeoulakos din postura de antrenor al echipei de baschet, cea mai mare gafă din istoria clubului și probabil a sportului dâmbovțean – „de la Mircea cel Bătrân încoace”. În timp ce unii au servit gogoși calde sau baloane de săpun, noi am prezentat realitatea, am atenționat asupra pericolului și am apărat interesele Clubului Sportiv Municipal. Lei paralei pe atunci, unii au ajuns acum să stea ascunși ca pisicuțele, după draperie, la separeuri.

INTERVIU ACORDAT DE CIPRIAN IUGULESCU PENTRU „ZIARUL Dâmbovița”, ÎN ANUL 2013

Rep.: Lămurți-ne cum s-a produs plecarea lui Dikeoulakos, pentru că s-a scris și s-a vorbit foarte mult pe maginea acestui subiect.

– La începutul lui ianuarie am hotărât, împreună cu ceilalți membri din conducere, ca George Dikeoulakos să fie numit manager general, care să supervizeze întreaga activitate baschetbalistică a clubului, dată fiind experiența pe care o avea. Atenție, în ciuda celor spuse sau scrise, nimeni nu s-a gândit să renunțe la serviciile antrenorului! De pregătirea echipei s-a ocupat Florin Nini, însă, după câteva zile, Dikeoulakos a plecat fără să ne ofere vreo explicație. Din punctul nostru de vedere, nu a existat nicio problemă și nu vă pot spune nici motivele care l-au împins pe antrenorul grec să ia o astfel de decizie, pentru că nu a discutat cu mine. Cert este că nimeni nu l-a dat afară! S-a mai speculat, complet aiurea, că ar exista datorii față de dumnealui. Nici vorbă. Clubul este la zi cu plata drepturilor financiare ale lui George.

Rep.: De ce nu ați prezentat documentele solicitate comisiei instituite la nivelul Consiliului Local?

– Haideți să clarificăm și subiectul ăsta o dată pentru totdeauna, pentru că am observat că s-a discutat foarte mult. Niciodată, dar niciodată, nu am refuzat să prezint documentele solicitate de comisie. Nu înțeleg de ce pe dânșii i-au interesat aceste acte până pe data de 9 decembrie 2012. M-a surprins, totodată, insistența unor ziariști pe marginea acestui subiect, care veneau de două-trei ori pe săptămână să ne întrebe de ce nu prezentăm documentele. M-am gândit ințial că poate a fost împuternicit de domnii consilieri să ne interogheze, dar știu că aceștia nu își pot asocia numele cu astfel de personaje. Era amuzantă atitudinea acestui ziarist… O atitudine de justțiar, de milțian… la fel de curios era faptul că, înainte de a ajunge la noi, multe dintre adresele expediate de către membrii comisiei erau anunțate cu lux de amănunte în ziarul la care lucrează personajul de care vă povesteam mai devreme. Bănuiesc că întâi ajungeau la redacție și apoi la sediul CSM-ului…

Rep.: Vă este teamă că există nereguli ce ar putea fi descoperite de comisia respectivă?

– În 2012 a existat un control din partea Curții de Conturi, al cărui raport final a consemnat că activitatea noastră se desfășoară cât se poate de corect, iar banii publici au fost cheltuți așa cum ne obligă legislația în vigoare.

Rep.: Unii dintre consilieri vă solicită demisia. Cum vă gândți să soluționați această problemă?

– Pe principiul nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, probabil că aceasta este modalitatea de a ne mulțumi pentru ceea ce sportivii și antrenorii noștri au realizat în ultimii ani. Văd că CSM Târgoviște e supus unui șantaj în acest sens, oamenii cu putere de decizie în Consiliul Local condționând aprobarea bugetului de plecarea mea.

Rep.: Se vorbește mai nou și de o plângere penală împotriva dumneavoastră pentru abuz în serviciu.

– Plângere penală? Pentru ce? Atâta vreme cât eu nu m-am opus niciun moment prezentării acelor documente, nu văd rostul acestei plângeri penale. În perioada în care dumnealor au solicitat acele acte, eram plecat cu echipa în deplasările din Euroligă sau mă ocupam de organizarea jocurilor de pe teren propriu, jocuri care au făcut cinste României și, implicit, orașului Târgoviște. Am văzut și eu, zilele trecute, cum un domn consilier (n.r. se referă la primarul în exercițiu, Cristian Stan) a acordat un interviu în care numele meu era rostit la fiecare frază. Mă așteptam ca domnul respectiv să-și găsească un pic de timp să felicite și echipa de baschet pentru performanțele naționale și internaționale sau echipa de volei, care este foarte aproape de o promovare în prima divizie. Ca o paranteză, ultima prezență a unei echipe dâmbovțene pe prima scenă a voleiului românesc s-a consemnat în 1997.

Rep.: Sunteți ținta unor atacuri repetate în presa din Târgoviște. Cum explicați această aversiune față de dumneavoastră?

– Afirmația mi se pare răutăcioasă, pentru că nu toată presa mă atacă. În plus, ar fi nedrept față de ceilalți colegi de-ai dumneavoastră pe care îi așezați lângă asemenea personaje. Sunt puțini jurnaliști care scriu și spun despre mine și familia mea lucruri neadevărate, și nu cred că aceștia reprezintă adevărata presă din Târgoviște. Respect și am o relație bună cu oamenii care-și respectă meseria și nu fac totul pentru a murdări imaginea unor oameni sau instituții. S-a scris despre mine inclusiv că sunt nepot de securist. DA, sunt nepot de securist și fiu de profesor, lucruri cu care mă mândresc enorm.

Rep.: Sunteți sau nu dezamăgit de modul în care dumneavoastră și implicit echipa de baschet este tratată de către presa locală și aleșii municipali?

– M-am obișnuit cu aceste critici și cu modul în care unii înțeleg să facă presă. Normal că sunt dezamăgit și dezgustat de modul în care activitatea clubului este tratată de câțiva ziariști și de unii aleși locali. Pentru toți contestatarii aș avea și eu o întrebare: CSM Târgoviște, al cărui președinte sunt, a realizat vreo performanță în ultimii 4 ani?