04.08.2022 00:12

Ciprian Iugulescu, înlocuit cu Sorin Paraschiv

Ciprian Iugulescu, înlocuit cu Sorin Paraschiv
Galerie foto

*  Nemulțumite de activitatea acestuia, dar și de nivelul salarial ridicat, persoanele cu greutate care susțin Chindia au luat decizia de a-l elibera din funcție

 

Prăbușirea Chindiei din play-out-ul ultimei ediții de campionat la Liga 1 și emoțiile uriașe trăite în barajul menținere/retrogradare, cu locul 5 din eșalonul secund, Concordia Chiajna, i-au pus în gardă pe asociați, care au demarat o amplă analiză la nivelul clubului. Executivul a sacrificat antrenorul, pe Emil Săndoi, în speranța că Adrian Mihalcea va veni cu un joc mai ofensiv și cu rezultate superioare. Până și anumiți jucători, vezi Marco Dulca și Adrian Ioniță, s-au declarat mulțumiți de noua stragerie tactică, Chindia producând ceva mai mult fotbal decât în sezonul trecut. Mihalcea încearcă să schimbe eticheta Chindiei, de echipă ultra defensivă, care omoară spectacolul pentru rezultat. Numai că rezultatele sunt cele care îl țin în funcție, mulțumitor fiind doar egalul cu Farul Constanța, nu și eșecul de la Botoșani sau remiza cu Hermannstadt, de la Ploiești.

Paraschiv are un CV incomparabil cu al lui Iugulescu

După Emil Săndoi, a venit rândul directorului sportiv Ciprian Iugulescu să nu i se mai prelungească înțelegerea contractuală. Nemulțumite de activitatea acestuia, dar și de nivelul salarial ridicat, persoanele cu greutate care susțin Chindia au luat decizia de a-l înlocui cu Sorin Paraschiv. Un fost internațional, triplu campion cu Steaua București, echipă cu care a ajuns în 2006 până în semifinalele Cupei UEFA.  „Dulăul” a intrat deja în pâine, putând fi văzut pe banca de rezerve la jocuri sau la momentul schimbărilor. Paraschiv nu e străin de atribuțiile noului job, el ocupând vreme de doi ani poziția de team-manager al grupării Academica Clinceni, cu care a ajuns în anul 2021 în  play-off-ul Ligii 1.

Președintele Ghergu, atent monitorizat

Revenind la Ciprian Iugulescu, nu este regretat prea tare la nivelul clubului. „Nu uităm cum vorbea despre noi, cei de la fotbal, de la Chindia, când era șef la echipa de baschet, la CSM Târgoviște. Mai vine și acum pe la birouri, în speranța că-i va găsi președintele un alt post”. Chiar și președintele Marcel Ghergu este atent monitorizat în această perioadă, în special pe cheltuirea și justificarea banilor publici. Între timp, Nicu Croitoru a preluat controlul la nivelul academiei de copii și juniori, unde au apărut câteva modificări pe organigramă. Iar schimbările vor continua la Chindia.  

 

 

 

Costin Mihai