12.05.2022 00:18

Cine renovează clădirea Pașapoartelor?

Cine renovează clădirea Pașapoartelor?
Galerie foto

*„Proprietarul, cine are cota cea mai mare, ar trebui s-o reabiliteze... La momentul acesta, M.A.I., prin Inspectoratul Județean de Poliție, trebuie să se ocupe de renovare... De ani de zile este discuția asta...”, a răspuns vicepreședintele CJD, jr. Antonel Jîjîie

 

O clădire cu aspect inestetic la exterior, aflată chiar în centrul Târgoviștei, este cea în care funcționează Serviciul Public de Pașapoarte Dâmbovița! Reabilitarea exterioară a acestui imobil, care strică aspectul urbanistic al zonei, trenează de ani de zile și din cauza faptului că sediul are doi co-proprietari, respectiv Ministerul Afacerilor Interne, care deține cea mai mare parte din clădire, și Consiliul Județean Dâmbovița care deține o parte mai mică. Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan, care a ridicat această problemă inestetică a sediului, susține că autoritățile județene ar trebui să se ocupe de reabilitarea exterioară a clădirii pe motiv că ,,CJD are bani mai mulți decât Ministerul Afacerilor Interne’’. De asemenea, Florin Bălan ne-a declarat că imobilul aparține 50% de CJD și 50% de MAI și că aceste instituții trebuie să cadă de acord asupra reabilitării.    

„Ar putea să facă renovarea exterioară CJD, pentru că are bani mai mulți”

„Clădirea din centru unde funcționează Pașapoartele și imigrările, și ați văzut ce clădire avem, este jumătate a Ministerului de Interne și jumătate a Consiliului Județean Dâmbovița. Numai în România poate să fie așa ceva! S-au făcut niște renovări minore la interior, dar nu s-a făcut o modernizare în adevăratul înțeles al cuvântului, la nivelul anului 2022. S-a făcut o amenajare modestă. Trebuie să se înțeleagă CJD cu Ministerul de Interne pentru modernizarea exterioară a clădirii, pentru că jumătate este a unei instituții și jumătate aparține celeilalte instituții, dar este o singură clădire. CJD și MAI trebuie să decidă, iar acolo funcționează trei instituții care au alți trei angajatori care nu au nicio treabă cu proprietarii, doar prin faptul că MAI este ordonatorul principal de credite al acestor instituții. Ar putea să facă renovarea exterioară Consiliul Județean Dâmbovița pentru că are bani mai mulți decât Ministerul Afacerilor Interne. Practic nu este mare lucru de renovat la exterior”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

„Ar fi fost bine să avem jumătate din clădire, dar avem mai puțin de jumătate”

Pentru a înțelege exact cum stau lucrurile cu clădirea-problemă din centrul orașului, l-am contactat pe omul care cunoaște mai multe detalii despre acest imobil, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, fost prefect al județului Dâmbovița. ,,Parte din clădire, cea mai mare parte, este domeniu public al statului administrată de Inspectoratul Județean de Poliție, iar o mică parte, însemnând 9 birouri pe care le avem noi acolo, este domeniul public al județului. Partea de domeniu public al statului o administrează Inspectoratul Județean de Poliție. Noi (n.n. CJD) ne străduim, fie dăm la schimb și luăm altceva, s-o ia ei în totalitate, fie să ne-o dea nouă în administrare, dar nu cred că o să se întâmple asta. Proprietarul, cine are cota cea mai mare, ar trebui s-o reabiliteze. La momentul acesta MAI, prin Inspectoratul Județean de Poliție, trebuie să se ocupe de renovare. De ani de zile este discuția asta... Ar fi fost bine să avem jumătate din clădire, dar avem mai puțin de jumătate’’, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie.

Violeta Stanciu