12.09.2022 00:15

Cinci unități de învățământ din Pucioasa, sub lupa administrației locale

Cinci unități de învățământ din Pucioasa, sub lupa administrației locale
Galerie foto

*Primarul Constantin Ana a anunțat că au fost finalizate lucrările la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, va fi reabilitat Liceul Tehnologic din Pucioasa, și urmează Grădinița „Prichindel”, Grădinița „Micul Prinț” și Grădinița nr.1

 

Noi proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din Pucioasa! Primarul Constantin Ana a anunțat că numai puțin de cinci unități de învățământ vor fi reabilitate și modernizate. La Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, lucrările au fost finalizate recent, iar la începutul lunii septembrie a fost făcută recepția, dar după debutul noului an școlar. Acum, elevii unității de învățământ amintite urmează să se întoarcă în noua lor „casă”. 

Totodată, primarul Constantin Ana a anunțat că va fi reabilitat Liceul Tehnologic din Pucioasa, iar  în perioada în care vor fi desfășurate lucrările, elevii și cadrele didactice își vor desfășura activitatea în cele trei corpuri modernizate de pe Bulevardul Trandafirilor. Urmează să intre în reabilitare Grădinița „Prichindel” și Grădinița „Micul Prinț”. În această perioadă sunt derulate lucrări și la Grădinița Nr 1, unde lucrările vor fi reabilitate la sfârșitul anului următor, a mai spus edilul șef de la Pucioasa.

„Ne-am fi dorit ca elevii de la Colegiul Național «Nicolae Titulescu» să fi început noul an școlar în „casa” lor, dar recepția lucrărilor a fost făcută zilele trecute. Urmează să intre în reabilitare și Liceul Tehnologic, iar elevii și cadrele didactice vor fi mutați în cele trei containere modernizate de pe Bulevardul Trandafirilor. Apoi, avem situația de la grădinița Prichindel, acolo unde copiii vor fi mutați în aproximativ două săptămâni într-o locație provizorie aleasă după multe dezbateri, situată pe strada Nufărului, construită tot din containere, care va asigura însă toate condițiile pentru desfășurarea normală a activității! Toate acestea datorită faptului că actuala locație în care funcționează Grădinița Prichindel va fi demolată în această toamnă pentru a face loc unui sediu modern pentru aceeași grădiniță! În plus de toate acestea, Grădinița „Micul Prinț” este și ea pregătită pentru lucrările de modernizare ce vor începe în săptămânile următoare, însă numai după ce vom muta preșcolarii de aici în clădirea ce a deservit Școala nr 3, pentru o perioada de un an de zile! Enumerând toate proiectele acestea constat că vom avea cu toții un an greu și vă cerem încă o dată scuze pentru disconfortul creat! Închei prin a vă transmite încă o dată faptul că suntem permanent prezenți lângă unitățile de învățământ, așa încât singurul lucru la care trebuie să ne concentrăm este educația”, a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

 

 

Ștefan Khalil