31.08.2016 00:08

Chindiei îi merge bine

Chindiei îi merge bine
Galerie foto

LIVIU DOBRE

 


 

De mult nu a mai avut Chindia un start atât de furtunos, chiar perfect am putea spune, cu victorii pe linie. Lider în clasamentul Ligii a II-a, formația antrenată de Nicu Croitoru, un antrenor care s-a dovedit a fi omul potrivit pe banca tehnică a grupării de lângă Turn, a căpătat rapid statutul de mare favorită la promovarea în primul eșalon.

Încă este prea devreme să vorbim despre o promovare, iar culoarul a fost unul favorabil, după cum a mărturisit chiar antrenorul Croitoru, însă Chindia a arătat că reprezintă o forță la acest nivel. Nu și-a menajat adversarii și nici nu a făcut vreun pas greșit. Era să o comită în prima etapă, cu nou-promovata ASU Poli Timișoara, când a fost aproape să se vadă egalată, după ce a condus cu 4-0. Târgoviștenii au fost mai concentrați în următoarele jocuri și au făcut tot ce era necesar pentru a se impune, chiar și la limită. M-am bucurat că Dani Popa a reușit un pas mare în carieră, dar trebuie să recunosc că prin plecarea la Dinamo am văzut o mare problemă pentru Chindia, care pierduse al doilea cel mai bun marcator din sezonul trecut. Cristi Neguț și-a intrat însă repede în rol, suplinind golul lăsat de Dani Popa, și a reușit să marcheze în fiecare meci din primele trei etape.

Trebuie să recunoaștem că lucrurile merg bine la Chindia și că mereu se găsesc soluții să fie bine, chiar și la nivel de lot, unde nu se mai regăsesc Cosmin Anton, Augustin Voinea și Dani Popa, trei piese importante. Primul a părăsit echipa la începutul anului, pentru a pleca la muncă în Anglia, al doilea a renunțat la fotbal în urma unei accidentări, iar ultimul a făcut pasul la Liga 1, semnând cu Dinamo. Lucrurile stau bine și din punct de vedere financiar, astfel că am putea asista la un sezon reușit din toate punctele de vedere.